Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Hayat

Sürekli geç kalmanızın beş nedeni ve çözümü

Üreticiler zaman kaybetmekten nefret ediyorlar, bu nedenle her günün her dakikası için birden fazla görev zamanlayarak aşırı erteleme yapıyorlar. Çoğu zaman işlerin ne kadar süreceğini doğru bir şekilde tahmin edemiyorlar. 

Randevulara ve toplantılara sürekli olarak geç kalıyorsanız, muhtemelen dakik olmaya çalışma ve başarısız olma mücadelesi yaşıyorsunuzdur.

Fakat bazıları için, dakiklik biraz ulaşılamaz görünüyor.

Mentalfloss’ta yer alan habere göre sürekli geç kalmanın beş ana nedene dayandığı belirtiliyor. Ancak endişelenmenize gerek yok, zira bunları düzeltmenin bazı yolları var.

1. Görevleri tamamlamak için gereken süreyi hafife alma eğiliminde

Science Alert, kronik olarak geç kalan birçok insanın yanlış planlamaya kurban gittiğini söylüyor. Bu insanların görevleri tamamlamak için gereken süreyi hafife alma eğiliminde olduğu kaydediliyor.

1994’te yayımlanan araştırmalar, buna birkaç farklı çözüm öneriyor. Yazar Jessica Greene, bir zaman tutma uygulaması kullanmak veya sizi ve yeteneklerinizi bilen birinden zamanınızı tahmin etmenize yardımcı olmasını istemek çözüm olabilir.

2- Zaman kaybetmekten nefret edenlerin düştüğü hata

Verimsiz hissetmeye karşı koyamayacağınız için, bir görevden sonra başka bir görevinizi sürekli olarak dolduruyorsanız, yönetim danışmanı Diana DeLonzor’un üretici olarak adlandırdıklarından olabilirsiniz.

Üreticiler zaman kaybetmekten nefret ediyorlar, bu nedenle her günün her dakikası için birden fazla görev zamanlayarak aşırı erteleme yapıyorlar. Çoğu zaman işlerin ne kadar süreceğini doğru bir şekilde tahmin edemiyorlar.

Bundan kurtulmak için öncelikle dikkat dağıtıcı unsurları kapatın. Telefonunuzu başka bir yere koyun, cazip web sitelerini geçici olarak engelleyin ve odaklanmaya yardımcı olması için bir erteleme önleme uygulamasına dönmeyi düşünün. Kendinizi bir göreve tamamen adamak için yaklaşık 15 dakikalık bir süre belirleyin ve odaklanmaya başladığınızda bu süreyi uzatın.

3. Zaman algınızı değiştirin

Daha rahat bireylerin zamanın gerçekte olduğundan daha yavaş geçtiğine inanma eğiliminde olduğuna dair bazı kanıtlar var. San Diego Eyalet Üniversitesi profesörü Jeff Conte tarafından yapılan araştırmaya göre, A Tipi insanlar 58 saniye sonra bir dakika geçtiğini tahmin ediyor. B tipi insanlar ise 77 saniyeye yakın bir dakika algılıyorlar. Bu ekstra saniyeler toplanır ve B Tipi insanların alışkanlık olarak geç kalma olasılığı artar.

Biraz daha yavaş bir dünyada yaşayan B Tipi insanlardan biriyseniz, zaman algınızı değiştirmek için yapabileceğiniz çok fazla bir şey yoktur. Ancak uygulama ile (zaman takibi yoluyla veya saat ve kum saati), zaman işleyişi becerilerinizi ince ayarlayabilir ve kendinizi programa geri koyabilirsiniz.

4. Bir maceraperestsiniz

Hayatınız son teslim tarihleri etrafında dönüyor ve kendinizi yoğun baskı altında gelişen bir kişi olarak görüyorsunuz. Hatta her şey son raddeye gelene kadar odaklanamayacağınıza inanabilirsiniz. Ancak bu zihniyet rahatlamaktan uzaktır ve bir işyeri ortamında tehlikeli olabilir.

Yönetim uzmanı DeLonzor kendini kronik olarak geç kalan bir maceraperest olarak düşünüyor. Heyecan arayan benliğini bölümlere ayırabileceğini fark ettiğinde sonunda daha dakik olmaya başladığını söylüyor. “Dedim ki, kişiliğimin bu kısmını alıp bir kutuya koyacağım. Kendi zamanımda maceraperest biri olabilirim. Ama önemli bir yere varmak söz konusu olduğunda, farklı olabilirim. ”

5. Erkenci olmaktan nefret ediyorsunuz

Her zaman geç kalmanın en temel nedeni: Sadece erkenci olmaktan nefret ediyorsun. Beklemek size göre verimsiz. Geç gelmek istemiyorsun. Tam zamanında yer edinmek hedefin. Ancak tam olarak zamanında varmayı planladığınızda, acil durumlarda kendinize yeterli zaman tanımazsınız.

Adoree Durayappah-Harrison, tam zamanında olmanın yollarını bulmak yerine erkenci olmanın daha değerli olmasını sağlamanın yollarını öneriyor. Sizi erken olmaya motive eden bekleme süresini (dergi okumak veya arkadaş aramak gibi) doldurmaya yönelik faaliyetlere odaklanın.


Makalenin İngilizce orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]