Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna’da 339 yeni koronavirüs vakası kaydedildi

Ukrayna’da tespit edilen yeni tip koronavirüs (COVID-19) vaka sayısı arttı.

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, son 24 saatte 71’i sağlık çalışanı, 35’i çocuk olmak üzere 339 kişide covid19 virüsüne rastlanmasıyla vaka sayısının 21 bin 584’e çıktığını bildirdi.

Koronavirüs vakalarından 1577’sinin çocuk, 4 bin 183’ünün sağlık çalışanı olduğunu kaydeden Stepanov, bir günde en fazla vakanın Lviv, Rivne ve Kiev bölgelerinde görüldüğünü belirtti.

Stepanov, virüsten ölenlerin sayısının 21 artarak 644, iyileşenlerin sayısının 341 artarak 7 bin 575 olduğunu ifade etti.

Son bir günde 9 bin 653 test yapıldığı aktarıldı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde ise 25 Mayıs itibariyle 2 kişinin hayatını kaybettiği, 62 yeni vakanın tespit edildiği, 92 kişinin iyileştiği, 262 kişinin de karantina altında tutulduğu belirtildi.

HAYAT NORMALE DÖNÜYOR…

22 Haziran’a kadar karantinanın uzatıldığı ülkede salgına karşı önlemler gevşetilirken, şehirlerde metro ve kreşler açıldı.

Şehirlerarası otobüs ve tren seferleri 1 Haziran itibarıyla, uçak seferleri ise 15 Haziran itibarıyla başlayacak.

Daha önce, restoran ve spor salonlarının kapalı kalması şartıyla oteller açılmış, metro hariç şehir içi toplu taşıma araçları çalışmaya başlamıştı.

Ukrayna’da seyircisiz spor etkinlikleri düzenlenebiliyor.

Koronavirüs karantina tedbirleri yavaş yavaş gevşeten Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de metronun çalışmaya başladığı ilk günde 310 bin yolcu taşındığı bildirildi.

Kıyiv Belediye Başkanı Yardımcısı Aleksander Gustelev yaptığı açıklamada, metroda ve halka açık yerlerde covid19’a karşı maske takmanın zorunlu olduğunu hatırlattı.

Ayrıca yolculardan eldiven takmaları, sosyal mesafeyi korumaları ve seyahat ücretlerini temassız ödeme sistemleriyle yapmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Özellikle temassız ödeme için şunları kullanabilirsiniz: KyivSmartCard, metro kartı, sarı turnikelerde herhangi bir banka ya da ödeme sisteminin temassız banka kartı, Google Pay ve Apple Pay mobil uygulamaları, Kıyiv Akıllı Şehir mobil uygulaması ve QR kodlu tek seferlik biletler (kağıt veya elektronik).

Öte yandan yolcular daha önce satın aldıkları yeşil jetonları da kullanabiliyor.

Büyükşehir metrosunun güvenli yolcu ulaşımını sağlamak için gerekli çalışmaları yaptığını bildirdi.

Özellikle: her vagon dezenfektan maddeleri dezenfekte ediliyor;
tüm yolcu alanları (ayrıca; kapı kolları, kasa, turnike, yürüyen merdiven korkulukları, lobiler ve istasyon platformları) gelişmiş bir şekilde dezenfekte ediliyor;
çalışanlara yolcu kişisel koruyucu ekipman sağlanıyor; zorunlu maske uyarıları ve istasyonların lobileri ve platformları sosyal mesafe göstergeleri ile işaretlendi.

Başkent ve metrodaki yetkililer, yolcuları ulaşımı acil durumlarda kullanmayı tavsiye ediyor.

Metrodaki polisler kurallara uyum durumunu takip ediyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]