Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sağlık

Ukrayna’da AİDS’den 733 kişi, koronavirüsden ise 548 kişi öldü

Ukrayna’da AİDS’den ölenlerin sayısı koronavirüsten ölenlerin sayısını geçti.

Ukrayna’dan AIDS salgınından hayatını kaybedenler koronavirüsten ölenlerin sayısını geçti.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Merkezi, bu yılın başından beri, 5 bin 256 HIV enfeksiyonu kaydedildiğini AIDS’e bağlı ölüm sayısının ise 733 olduğunu bildirdi.

Merkezin Facebook sayfasından şu açıklama yapıldı:

“2020 yılında Ukrayna’da resmi olarak 5 bin 256 HIV enfeksiyonu vakası, 1501 AIDS vakası ve AIDS nedeniyle 733 ölüm kaydedildi.”

Başkent Kıyiv’de 1 Nisan itibariyle sağlık kuruluşlarında kayıtlı 2 bin 880 AIDS’li bulunuyor. Kıyiv’deki covid-19 hasta sayısı ise 19 Mayıs itibariyle 2 bin 259 kişi olarak tespit edildi.
Ukrayna’da ise 45 binin üzerinde kayıtlı bilinen AIDS hastası var.

Ukrayna daha önce 2019 yılı için AIDS’ten 2500’den fazla ölüm açıklamıştı.

AİDS İLE KORONAVİRÜS BAŞA BAŞ GİDİYOR
Ukrayna Sağlık Bakanlığından 19 Mayıs 2020 tarihinde yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde son 24 saat içinde 260 yeni koronavirüs vakası tespit edildi.

Tespit edilen koronavirüs vakası arasında 24 çocuk ve 46 sağlık görevlisinin bulunduğu belirtildi. Virüs tespit edilen hastaların 107’si hastanelere yatırıldı. Son 24 saatte ise 356 kişi iyileşti 13 kişi de öldü.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]