Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

ABD Büyükelçisi: Ukrayna sınırlarına nükleer silah yerleştirelim

Amerikalılar Ukrayna sınırlarına nükleer silah yerleştirmeyi düşünüyor.

ABD’nin Polonya Büyükelçisi Georgette Mosbacher, Almanya’nın azaltmak istediği nükleer silahları NATO’nun doğu kanadındaki Polonya – Ukrayna sınırına yerleştirilmesini teklif etti.

ABD’li diplomatın Twitter’da yaptığı paylaşımda “adil bir pay ödeyen Polonya” ifadesi, muhtemelen Polonya’nın NATO topraklarından biri olduğu, GSYİH’nın yüzde 2’sini savunma için harcama yükümlülüklerini yerine getirdiğini ancak Almanya’nın bunu yapmadığını ifade ediyor.

Berlin’in savunma için 50 milyar dolarlık harcarken, Varşova 13 milyar dolar ayırıyor.

Daha önce ABD’nin Almanya büyükelçisi Richard Grenell, Almanya’yı NATO nükleer caydırıcılık çabalarını baltalamakla suçlamıştı.

Öte yandan ABD, Almanya’da bulunan nükleer silahlarını gizli bir operasyonla modernize etti.

Gizli modernizasyon operasyonu 2019 sonbaharında gerçekleşti. B61 tipi yaklaşık 20 termonükleer bomba, Almanya’nın batısındaki Buchel’deki hava üssünden ABD’ye kaydırıldı. Savaş sistemlerinin yazılımını güncelledikten iki gün sonra geri döndü.

ABD’nin Almanya Büyükelçiiği’nden yapılan açıklamada, Almanya’nın Avrupa Birliği’nin merkezinde yer almasına rağmen tehditlerden uzak olmadığı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, Rusya’nın Avrupa’nın çevresinde yeni nükleer yetenekli füzeler geliştirmesi, Çin, Kuzey Kore gibi tehditlere dikkat çekti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]