Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya’da bir turizm şirketi daha iflas etti: 9 bin turist mahsur kaldı

Rusya’nın Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerle yaşadığı sorun, turizm sektörünü de etkiliyor. Avrupa turlarının iptal olması ve doların 37 rubleye kadar çıkması turizm şirketlerinin iflasına neden oluyor.

Rusya’nın büyük turizm şirketlerinden Solvex-Turne iflasını açıkladı. Şirket Genel Müdürü Tamara Haletskaya, zor siyasi ve ekonomi koşullar nedeniyle turlara yönelik talebin azaldığını belirtti.

Haletskaya, “Turizm şirketlerinin iflası tüketicilerin turizm iş dünyasına güvenini zedeledi, neticede satışlar aniden düştü. Ne yazık ki yabancı ortaklarımızla otel dahil bazı koşullar konusunda anlaşma sağlayamadık. Satışların olmaması yüzünden borcumuz arttı.” diyerek iflas gerekçelerini paylaştı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği’nden (ATOR) yapılan açıklamada şirketin yaklaşık 9 bin turistinin yurtdışında mahsur kaldığı belirtildi. ATOR’a göre turistlerin tahliyesi için Rusya tur operatörleri derneğinin yardım kuruluşu Turpomoş’dan yararlanılacak. ATOR açıklamasında, “Solvex-Turne’nin yurtdışında yaklaşık 9 bin turisti bulunmakta. Yaklaşık 8 bin 600 bin turist de söz konusu şirket üzerinden tur bileti aldı. Şimdilik tatillerini yapamayacaklar.” denildi.

1993 yılından bu yana faaliyet gösteren Solvex-Turne Rusya’nın en büyük turizm şirketlerinden biri sayılıyordu. Şirketin çalışma izni için yaklaşık 450 milyon rublelik sigortası bulunuyor.

Rusya’da 16 Temmuz’dan bu yana toplam 10 büyük turizm firması iflasını açıkladı. Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev tur operatörlerinin saadet zinciri şirketlerine dönüşmemesi gerektiğini ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından Rus güvenlik güçleri şirketlerin neden iflas ettiğinin incelenmesi için soruşturma başlatmıştı.

FUAT SEFEROV | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]