Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Kiev’de, Rusya Büyükelçiliği yakınında, Rus diplomatın aracı yakıldı

Rusya'nın, Ukrayna gemilerine ateş açması ve 6 Ukrayna askerinin yaralanmasına öfkelenen vatandaşlar Rus diplomatın aracını ateşe verdi. Çıkan yangında kimse etkilenmedi.

Rusya Federasyonu’nun, Kerç Boğazı bölgesinde Ukrayna donanmasına ait üç gemiye saldırması ve ele geçirmesi, ateş açarak 6 Ukraynalı askerini de yaralaması Ukraynalıları öfkelendirdi. Öfkeli gurup başkent Kiev’de, Rusya Büyükelçiliği basarak bir Rus diplomatın aracını ateşe verdi.

Aracın alev alması üzerine hemen itfaiye ekipleri olaya müdahale etti. Ambulans ve kurtarma ekipleri de derhal gelerek yangını söndürdü. Çıkan yangında yaralanan ya da ölen olmadı. Yanan diplomatik plakalı aracın çevresindeki araçlar da zarar görmedi.

Kolluk kuvvetleri yangın nedeniyle soruşturma başlattı.

Öfkeli gurup başkent Kiev’de, Rusya Büyükelçiliği basan bir gurup elçilik önünde toplandı.

Üzerilerinden askeri kamuflaj olan 20-30 kişilik bir grup elçilik önünde toplandı ve Rus elçiliğinin binasına ve bahçesine sis bombalarıyla yanıcı maddeler attı. Eylemciler tutuşturdukları malzemeleri Rus elçiliğine atarak yakmaya çalıştı.

Ayrıca ana girişte lastikler getirildi. Polis askeri kamuflajlı eylemcilerin lastik yakmasını son anda engellemesi üzerine eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı.

Öte yandan kağıttan yapılan gemiler Rusya Federasyonu elçilik çitin önünde konularak “kağıttan gemi” mesaj verildi.

Çok sayıda polisin elçilik önünde güvenlik tedbiri aldı.

UKRAYNA’DA SAVAŞ KABİNESİ TOPLANDI

Azak Denizi’inde Rusya gemilerinin Ukrayna gemilerine ateş açması, çarpması ve 6 Ukrayna askerinin yaralanması sonucunda Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi (RNBO) acil olarak toplandı, toplantıda sıkıyönetim ilan edilmesi teklif edildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko toplantıda; “Savaş kabinesi bana RNBO’da sıkı yönetim kararı alınmasını teklif etti… Elimizdeki bütün delillerle bu saldırganlık hadisesi bir hata neticesinde gerçekleşmediğini gösteriyor. Özellikle silahla bizi hedef alan bir eylemdi… Cumhurbaşkanı olarak savaş komitesinin destekliyorum.” dedi.

RNBO’nun sıkı yönetim teklifinin en kısa zamanda yasa tasarısı olarak meclise gelip oylanması bekleniyor.

Uzmanların açıklamalarına göre ülkedeki sıkı yönetim kararı bölgesel ya da bütün ülkeyi de kapsayabileceğini söylüyor.

RUSYA, UKRAYNA GEMİLERİNE ATEŞ AÇTI: 6 UKRAYNA ASKERİ YARALANDI

Azak Denizi’nde çatışma: Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Azak Denizi’ndeki Kerç Boğazı civarında, Rusya’ya ait sınır güvenliği teknesinden Ukrayna savaş gemilerine ateş açıldığını ve gemilerine çarpıldığı bildirildi.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, 25 Kasım’da Rusya Federasyonu’na ait sınır muhafızları gemisi RF “Don”, Ukrayna askerlerinin bulunduğu kılavuz gemisine çaptı. Çarpma esnasında iki gemide hasar oluştu ve 6 Ukraynalı askerin yaralandı.

25 Kasım akşamı yerel saat ile 20:00 sıralarından yaşanan hadiseye ilişkin Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, “MBAK Berdyansk ve RBK Yanı Kapu gemileri çekiliyor. MBAK Nikopol gemisi ise işgalcilerin eline geçti. Meydana gelen hadiselerde 6 Ukrayna askeri yaralandı.” denildi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]