Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

2015’te kimleri kaybettik?

2015 yılında sanat, spor, siyaset ve edebiyat dünyasından birçok ünlü isim vefat etti.

İşte ölüm haberleriyle sevenlerini yasa boğan ünlü simalardan bazıları:

Müzeyyen Senar

Türk Sanat Müziği`nin unutulmaz sanatçıları arasına giren devlet sanatçısı Müzeyyen Senar 8 Şubat tarihinde, 97 yaşında iken hayatını kaybetti. Senar, 97 yıllık ömrüne 30’un üzerinde albüm sığdırmıştı.

Yaşar Kemal

Türk ve dünya edebiyatının önde gelen yazarlarından olan Yaşar Kemal‘i 26 Şubat’ta 92 yaşında kaybettik. Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen ilk Türk yazar olan Kemal’in ölümü,  uluslararası ajanslarda da geniş yankı buldu.

Erol Büyükburç

Türk Pop müziğinin duayen ismi Erol Büyükburç 12 Mart’ta, 79 yaşında yaşamını yitirdi. Yenilikçi ve çok yönlü olan Erol Büyükburç, Türk pop müziğine getirdiği yeniliklerle anılıyor.

Kayahan

Türk müziğine unutulmaz şarkılar kazandırmış söz yazarı ve besteci Kayahan, 3 Nisan’da yumuşak doku kanseri tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kuran ünlü sanatçı, 66 yaşında iken aramızdan ayrıldı.

Zeki Alasya

Türk Sineması’nın en iyi komedi oyuncularından olan Zeki Alasya, 8 Mayıs’ta 72 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sanatçının ölümü, sevenlerini yasa boğdu.

Kenan Evren

Türkiye Cumhuriyeti’nin 7. Cumhurbaşkanı, aynı zamanda 12 Eylül askeri darbesinin başındaki isim olan Kenan Evren, 9 Mayıs’ta 98 yaşında hayatını kaybetti.

Sümer Tilmaç

Renkli kişiliğiyle izleyicilerin karşısına çıkan Türk Sineması`nın ünlü oyuncularından Sümer Tilmaç, 12 Haziran’da hayata gözlerini yumduğunda 66 yaşındaydı.

Süleyman Demirel

Türk siyasetinin unutulmaz simalarından, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel, 17 Haziran’da 91 yaşında iken vefat etti. Demirel’in ölümü dünya basınında da geniş yankı buldu.

Levent Kırca

Tiyatro denilince akla ilk gelen isimlerden olan ve “Olacak O Kadar” programıyla zihinlerde yer eden  usta oyuncu Levent Kırca,  12 Ekim’de 67 yaşındayken aramızdan ayrıldı.

Memduh Ün

Türk Sinema’sında birçok önemli filme imza atmış olan Memduh Ün, 16 Ekim’de 95 yaşında yaşamını yitirdi. Ün aynı zamanda Türk Sineması’nın ünlü aktrislerinden Fatma Girik’inde 57 yıllık hayat arkadaşıydı.

Ankaralı Namık

Ankaralı Namık ismiyle bilinen sanatçı Namık Uğurlu, 19 Ekim’de oturduğu binanın 7. katından düşerek hayatını kaybetti. Sanatçının ölümünün intihar mı yoksa cinayet mi olduğu netlik kazanamadı.

Yılmaz Köksal

Türk sinemasının ve Yeşilçam’ın ünlü oyuncularından Yılmaz Köksal, 22 Ekim’de 76 yaşında iken vefat etti.

Çetin Altan

Türkiye’nin simge gazeteci ve yazarlarından Çetin Altan, 22 Ekim’de 88 yaşında  iken tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Çetin aynı zamanda gazeteci Ahmet Altan ve akademisyen-yazar Mehmet Altan’ın da babasıydı.

Sinan Şamil Sam

Türk sporuna adını altın harflerle yazdırma başarısı gösteren Milli Boksör Sinan Şamil Sam, karaciğer yetmezliği nedeniyle 30 Ekim’de tedavi gördüğü hastane de yaşama veda etti. Şam hayatını kaybettiğinde henüz 42 yaşındaydı.

Atilla Arcan

Türk televizyonlarında yaptığı ünlü taklitleriyle 7’den 70’e herkesi güldürmeyi başaran  Atilla Arcan, 16 Kasım tarihinde 70 yaşında iken yaşamını yitirdi.

Tahir Elçi

Diyarbakır’da 28 Kasım’da düzenlenen silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, öldüğünde 49 yaşındaydı. Elçi’nin ölümü hukuk camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.

ZAMAN.COM.TR

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]