Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Teknoloji

Ukrayna Büyükelçisi Türkiye’ye, yerli milli ‘solunum cihazı’ övgüsü

Ukrayna’dan Türkiye’ye solunum cihazı övgüsü geldi

Ukrayna Büyükelçisi Andriy Sıbiga, 14 gün gibi kısa bir sürede yoğun bakım solunum cihazı geliştirmenin büyük bir başarı olduğunu belirterek, Türkiye’yi tebrik etti.

Ukrayna Büyükelçisi Andriy Sıbiga, Twitter’da, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın, “Dünyanın en gelişmiş teknolojik yoğun bakım solunum cihazını elektronik, mekanik ve yazılımıyla 14 gün gibi kısa sürede Türk mühendisleri üretti. Bu bir tarihi başarıdır…” tweetini alıntıladı.

Sıbiga, 14 gün gibi kısa bir sürede yoğun bakım solunum cihazlarının geliştirilmesinin büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Türkiye’yi tebrik eden Sıbiga, bunun gerçek bir ulusal başarı olduğunu ifade ederek, “Ukrayna bu alanda ortaklık ve yakın işbirliği için sabırsızlanıyor” dedi.

100 YOĞUN BAKIM SOLUNUM CİHAZI TESLİM EDİLMİŞTİ

İlk etabı dün açılan ve en gelişmiş görüntüleme araçları ile donatılan Başakşehir Şehir Hastanesine, 14 günde seri üretim bandından indirilen 100 yerli ve milli yoğun bakım solunum cihazı teslim edilmişti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]