Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
ŞirketVideo

Zaman, Türkiye vatandaşlarından bir dolar alacak: 80 milyon dolar

Zaman’ın Belçikalı sahibi Cascade 80 milyon dolarlık dava açtı

Zaman Gazetesi’nin binasının sahibi Cascade, binaya ele konulmasının ikinci yıl dönümünde Türkiye’ye 80 milyon dolarlık dava açtı.

Belçika merkezli Cascade Investment NV, Türkiye’de sahibi olduğu medya şirketlerine el konulduğu gerekçesiyle ‘uluslararası tahkim’ olarak bilinen Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıklarının Çözüm Merkezi’ne (International Centre for Settlement of Investment Disputes-ICSID) dava açtı. Zaman Gazetesi’nin binasının sahibi Cascade’in Türkiye’ye açtığı davanın tutarı ise 80 milyon dolar.

Ekonomi ağırlıklı Dünya Gazetesi‘nden Kerim Ülker’in yazısına göre, ICSID’ın resmi sitesinde yer alan bilgiler Cascade adlı Belçikalı şirketin, Türkiye Cumhuriyeti’ni 28 Şubat 2018’de 80 milyon dolar talebiyle dava ettiği ortaya çıktı.

Dava açan Cascade Investment, Türkiye’deki Cihan Medya Dağıtım’ın kendi şirketi olduğunu ve
Türkiye’nin el koyduğunu belirtti.

Ülker yazısında, “Klasik bir tahkim davası olarak görünen bu başvurunun detaylarını araştırınca sürecin başka bir boyutu daha ortaya çıktı. Cihan Medya Dağıtım, el konulan Zaman Gazetesi binasının da sahibi olarak biliniyor.” dedi.

2015 yılında Cihan Medya Dağıtım’ın hisselerinin Belçika merkezli Cascade adlı firmaya devredilmesi ile Cihan ve binasını satın aldığı Zaman Belçika merkezli bir gruba geçmişti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]