Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Yeni kurulan Ukrayna Başsavcılığı Ofisi, mesaiye başladı: 200 personel alacak

Tasfiye edilen Ukrayna Başsavcılığı yerine kurulan Ukrayna Başsavcılığı Ofisi mesaiye başladı. Reform ve değişim süreci Eylül 2020’ye kadar devam edecek.

Ukrayna’da yolsuzluk ve hukuksuzluk reformlar kapsamında tasfiye edilen Ukrayna Başsavcılığı (GPU) yerine oluşturulan Ukrayna Başsavcılığı Ofisi (OGP), 2 Ocak itibariyle mesaisine başladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’nin geçtiğimiz yıl Eylül ayında imzaladığı savcılık reformu paketi çerçevesinde daire sayısı ve savcı sayısı azaltılması kararı alınmıştı.

Savcıların yarıdan fazlasının işten çıkartılması akabinde, Ukrayna Başsavcısı Ruslan Ryaboşapka, 20 Ocak’ta OGP sistemi dışından 200 kişinin savcı olarak alınacağını vaat etmişti. İlk kez savcılık bünyesi dışından üst düzey savcı alımı yapılacak.

Ukrayna genelinde 2019’un sonunda, Cumhuriyet savcılarına duyulan güven, tüm kamu makamları arasında en düşük çıkması sonucunda köklü değişim kararı alındı.

Razumkov Araştırma Merkezi tarafından yapılan Ağustos anketine göre, nüfusun yüzde 70’inden fazlası savcılara güvenmediğini belirtti. Akabinde gelişen süreçte yapılan imtihanlar neticesinde yaklaşık bin savcı tavsiye edildi.

Görevdeki savcıların yüzde 55’i elendi ve geriye sadece 610 savcı kaldı. Ukrayna tarihinde bu çapta savcı tavsiyesi yapılmamıştı.

AVRUPA VE ABD’Lİ MÜTTEFİKLERLE İŞBİRLİĞİ
OGP, toplumun güvenini kazanmak için, Avrupalı ve ABD’li ortaklarla yakın işbirliği içinde olacak. Konuşturma prosedürlerini iyileştirmek ve başarıyı kazanmak için en Batıdaki başarılı uygulamalar hayata geçirilecek.

Reformların başında; çifte standartların kaldırılması, savcıların takdir yetkisinin kısıtlanması, standart işletim prosedürleri oluşturulması, savcıların verimliliğini artırmak, bürokrasiyi azaltmak, cezai işlemlerde elektronik belge akış sisteminin oluşturulması, gereksiz prosedürleri ortadan kaldırılması geliyor. Savcılıktaki söz konusu reform ve yenilenme sürecinin Eylül 2020’ye kadar tamamlanması hedefleniyor.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kıyiv

e-posta: [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Telegram:
https://t.me/ukraynahaber
WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]