Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da sebze fiyatları Avrupa’dan da pahalı

Verimli topraklara sahip olan ve tarım ülkesi bilinen Ukrayna’da sebze fiyatları Avrupa’dan da pahalı oldu. Ukrayna Devlet İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Ocak-Ekim 2010 döneminde sebze üretimi bir önceki seneye göre yaklaşık yüzde 3,3 oranında düştü.

Üretimin en çok düşen ürünlerin başında ise yüzde 6,2 oranla patates geldi. Tarım ürünlerindeki hafif bir orandaki düşüşün ciddi fiyat artışı getirmesi dikkat çekti. Ağustos-Eylül döneminde Ukrayna mutfağının vazgeçilmezlerinden olan patatesin fiyatı yüzde 30, lahananın fiyatı ise yüzde 47 oranında arttı.

Hâlihazırda, sebze fiyatlarının Avrupa’dan daha pahalı olduğu Ukrayna’da, lahananın kilo fiyatı ortalama 80 kuruş iken komşu ülke Polonya’da lahananın kilosu yüzde 30 oranında daha ucuz ve 55 kuruş seviyesinde.

Uzmanlar Ukrayna’da sebze üretimindeki düşüşü, verimli çalışmamaya, soğuk hava depolarının şartlarının yetersizliği, lojistik imkanların olmayışına, pazarlama tekniklerinin bilinmemesine bağlıyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]