Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Putin’den Ukrayna’ya ‘zeytin dalı’

Gazprom: Ukrayna ile Rusya Avrupa’ya gaz transferinde anlaştı

Rusya’nın gaz devi Gazprom, Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa’ya transit sevkıyatı konusunda Ukrayna ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Şirket ayrıca, her iki ülkenin de gaz meseleleriyle ilgili karşılıklı talepleri üzerinde anlaştıklarını da belirtti.

İki, ülkenin anlaşmaya varacağına dair ilk açıklama gün içinde Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcoviç’ten gelmişti.

Sefcoviç, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, perşembe günü saatler süren görüşmelerin ardından Kıyiv, Moskova ve Avrupa Komisyonu’nun, 1 Ocak 2020’den geçerli olmak üzere yeni bir gaz anlaşması konusunda prensipte uzlaşı sağladığını duyurmuştu.

Avrupalı yetkili, “Yoğun görüşmelerden sonra, Avrupa, Rusya ve Ukrayna için çok olumlu bir haber olduğuna inandığım tüm önemli, kilit noktalar üzerinde prensipte anlaşmaya vardığımızı söylemekten memnuniyet duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Putin’den Ukrayna’ya ‘zeytin dalı’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da düzenlenen yıllık basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın anlaşmadan memnun kalması için çaba göstereceğiz. Enerji sektöründeki durumu daha da kötüleştirmek için hiçbir neden yok. Ukrayna üzerinden transit geçişe devam edeceğiz, sorun gazın hacmi ve sözleşmenin tarihleri.” sözleriyle Ukrayna yönetimine olumlu sinyal göndermişti.

Moskova ile Kıyiv, Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa’ya sevki konusunda uzun süredir müzakere yürütüyordu.

Bu arada tarafların temsilcileri prensipte anlaşmış olsa da hükümetlerin onay vermesi gerekiyor.

Mustafa Bağ – EuroNews

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]