Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da terörle mücadele birlikleri cep telefonu kullanamayacak

Ukrayna’da askerlerin cep telefonu kullanmasına kısıtlama getirildi. Yeni yasa ile birlikte terörle mücadele birliklerinin iletişim araç ve gereçlerini kullanması tamamen yasaklanırken, diğer birliklerde ise cep telefonu izin yetkisi komutanlarda olacak.

Ukrayna Parlamentosu’da, askerlerin komutalarının izni olmadan cep telefonu ve diğer bilgi gönderen iletişim cihazlarını kullanmasını yasaklayan kanun kabul edildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetler tüzüğündeki değişiklikleri ön gören yasa parlamento salonunda kayıtlı 354 milletvekilinden 244 milletvekilin oyu ile geçti. 450 sandalyeli Ukrayna Parlamentosu’nda yasaların geçmesi için milletvekili tam sayısının salt çoğunluğu olan en az 226 oy gerekiyor.

Kabul edilen kanuna göre orduda askerlere kendilerine ait; fotoğraf makinesi, teyp, radyo, cep telefonları, depolama aygıtları, kayıt cihazları, mobil bilgi-işlem ve iletişim araç-gereçleri, bilgisayar ve herhangi radyo elektronik teknolojiyi komutanlarının izni olmadan kullanamayacak.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]