Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Basın Bildirisi

EĞİTİM: Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri

Buğday Derneği’nin bahçecilik ve ekolojik yaşam alanında deneyim sahibi ekibi tarafından hazırlanan Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri Eğitimi 21 Aralık tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Buğday Derneği’nin bahçecilik ve ekolojik yaşam alanında deneyim sahibi ekibi tarafından hazırlanan Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri Eğitimi İstanbul’da gerçekleşecek.

Kent bahçeciliği ile ilgili iki bölümlük eğitim programının ilk bölümü olarak kurgulanan Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri Eğitimi’nde, ekolojik yaşamın temellerini, atalık tohumlarımızı çoğaltmayı, gerçek gıdaya ulaşmayı, mutfak atıklarımızı komposta dönüştürmeyi öğreneceğiz. Bunun yanı sıra enerjinin, gıdanın dönüşümüyle ilgili Buğday Derneği’nin 20 yıllık birikimini katılımcılarla paylaşacak ve hep birlikte çözümün birer parçası olma yolunda adım atacağız. Elimiz tohuma, toprağa değecek!

Kent bahçeciliği programının ikinci bölümü olan Uygulamalı Kent Bahçeciliği Eğitimi ise, 2 günlük bir programla önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olup, ilk eğitimdeki konular tekrar edilmeksizin yetiştiriciliğe ve uygulamaya odaklanılacaktır. Her iki eğitime de katılmak önerilir, ama eğitimler tek tek katılıma da açıktır.

Bu eğitim kimler için uygun?

  • Ekolojik yaşama ve kendine yeterli bir yaşama adım atmak isteyip de bir başlangıç noktası bulmakta zorlanan tüm doğa dostları.
  • Şehirdeki apartman dairesinde saksı/balkon/terasta veya evinin ufak bahçesinde kendi gıdasını yetiştirmek, kompost yapmak isteyen ve bu konuda temel bilgileri edinmek isteyen tüm hevesliler.
  • Gerçek gıdanın ne olduğunu ve nasıl ulaşabileceğimizi merak eden sağlıklı yaşam meraklıları.
  • Tohum çeşitleri, tohum saklama, üretme konusunda bilgilenmek isteyenler.

Bu eğitim kimler için uygun değil?

  • Ticari veya büyük alanlarda profesyonel organik üretim yapmak isteyen üretici / potansiyel girişimciler için.
  • Hali hazırda bahçecilik / üretim deneyimi olup, sadece detaylı uzmanlık sorularının veya karşılaştıkları özel durumların yanıtını arayan tecrübeli üreticiler için.

Bu eğitimin sonunda neler edinebilirsiniz?

  • Eğitimde hediye edeceğimiz atalık tohum ve viyollerle, tohumlarınızı çimlendirerek evinizde kendi sebzelerinizi yetiştirebilirsiniz.
  • Elde ettiğiniz ürünlerin tohumlarını saklayarak gelecek sene çevrenizle paylaşabilir ve atalık tohumlarımızın soyunun devam etmesine yardımcı olabilirsiniz.
  • Kompost kurabilir ve artık gıda atıklarınızı toprağa dönüştürebilirsiniz.
  • Bahçecilik konusunda kursumuzda edindiğiniz “giriş” seviyesindeki bilgiler, daha sonra alacağınız eğitimlerin ya da konuyla ilgili çalışmalarınızın temelini oluşturabilir.

KATILIM VE ÜCRET BİLGİLERİ

Eğitmen: Yasemin Kireç

Eğitim Ücreti: Aidat borcu olmayan Buğday Derneği üyelerine 200 TL, üye olmayanlara 275 TL’dir.

*Katılımcı sayısı 30 kişi ile sınırlıdır.

Başvuru ve Kayıt: 

1. Kayıt işlemini yapmadan önce lütfen aşağıdaki sayfadan üyelik durumunuzu ve aidat ödeme bilgilerinizi kontrol edin. Aidat borcunuz varsa yine bu sayfadan ödeyebilirsiniz.

https://www.bugday.org/portal/aidatborcu.php
Üyemiz değilseniz aşağıdaki sayfadan üye olabilirsiniz.
https://www.bugday.org/portal/UyelikBasvuru.php

2. Üyelik durumunuza göre ilgili seçenekten ödemenizi gerçekleştirin.

Üyelik durumunuzu ve ödemenizi kontrol edecek ve kaydınızın tamamlandığına dair bir e-posta göndereceğiz. (Bu işlem, ödemeyi yapmanızın ardından ilk işgünü içinde tamamlanacaktır.)

3. Eğitimden önce eğitim programı ve diğer ayrıntılı bilgileri içeren bir e-posta göndereceğiz.


Buğday Derneği tarafından, eğitim hazırlıkları sırasında ve eğitim boyunca gönüllü destek verebilecek bir kişiye burslu eğitim verilecektir. Bunun yanı sıra, “Askıda” eğitim sistemi uygulanacaktır – eğer katılım ücretinden daha yüksek bir miktarı ödemek isterseniz, kayıt sayfasındaki ilgili seçenekten ödeyebilirsiniz. Bu fazla miktarlar toplanarak, eğitime katılmak isteyen ancak ücretini ödeyemeyen birinin kaydı için kullanılacaktır.

Tarih: 21 Aralık 2019

Yer:  Buğday Ofis, Kadıköy, İstanbul

Eğitim Programı

21 Aralık 2019 Cumartesi: 09.15-17.00

  • Ekolojik Yaşamın Temelleri
  • Güvenilir Gerçek Gıdaya Giriş
  • Dönüşüm Mutfakta Başlar
  • Sebze Kasasında Kompost
  • Tohumlar Hakkında Her Şey
  • Tohum Çimlendirme
  • Bahçeciliğe Giriş

Eğitimle ilgili sorularınız için: [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]