Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk basınında Burak Pehlivan karışıklığı

Türk basını "Asker karısı gibi ağlıyor" diyen MHP'li Burak Pehlivan ile TUİD Başkanı Burak Pehlivan’ı karıştırdı.

Türk basını, İncirliova’nın İYİ Partili Belediye Başkanı Aytekin Kaya’yı hedef alan Milliyetçi Hareket Partisi Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ile Türkiye Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan’ı karıştırdı.

MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan’ın İncirliova’nın İYİ Partili Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya yönelik “Asker karısı gibi ağlıyor” sözlerine asker eşlerinden büyük tepki alarak sosyal medyanın gündemine oturdu.

Aytekin Kaya’ya yönelik “Maşallah asker karısı gibi ağlıyor” ifadeleri sosyal medyayı ayağa kaldıran MHP’li Burak Pehlivan’ın sözleri şöyle:

“Kendisinin seçimlerde bir takım açıklamaları vardı. ‘Satmayacağız, sattırmayacağız, yok satıldı, o oldu, bu oldu’ gibi konuşuyor. Geldiği günden beri maşallah asker karısı gibi ağlıyor. Devamlı bir serzeniş içerisinde.”

GÖREVDEN ALINDI 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise konuyla ilgili açıklama yaparak, “MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan yapmış olduğu basın açıklaması sırasında kullanmış olduğu ifadeler sonucu halkımızı ve toplumumuzun farklı kesimlerini rahatsız eden sözleri nedeniyle il başkanlığı görevinden alınmıştır” dedi.

Google’da da çıkıyor…

YANLIŞ ÖZGEÇMİŞ…

Bir sitede yer alan haberde yanlışlıkla, MHP’li Burak Pehlivan yerine, Ukrayna’nın başkenti Kıyıv’deki işadamı Burak Pehlivan’ın özgeçmişi paylaşıldı.

İşte o öz geçmiş:

“AYDIN İL BAŞKANI BURAK PEHLİVAN KİMDİR?

1978 yılında İstanbul’da doğdu. Suadiye Turhan ve Mediha Tansel İlkokulu’nu birincilikle bitirdikten sonra orta ve lise öğrenimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamladı.

Lisede, okul takımıyla beraber satranç dalında üç İstanbul birinciliği kazandı. Lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümünde alırken, Türkiye’nin en büyük ve en etkin öğrenci derneklerinin başında gelen Endüstri Mühendisliği Kulübü’nün(İTÜ EMK) iki dönem başkanlığını yaptı.

Mezuniyet sonrası Türkiye’de makine ve inşaat sektörlerinde yöneticilik görevlerinde bulundu. 2003 yılından itibaren başta Ukrayna ve Rusya olmak üzere Doğu Avrupa ülkelerine çok sayıda seyahat yaparken, seyahatler ve ticari faaliyetler sonucunda bu coğrafyayı yakından gözlemleme imkanı oldu.

Burak Pehlivan, 2009 yılında, makine ve makine ekipmanları ticaretiyle uğraşan ve sektöründe Ukrayna’da pazar lideri olan Kiev (Kıyıv) merkezli Politek Impeks firmasını kurarken hala bu firmanın yönetim kurulu üyesidir.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]