Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Uluslararası Af Örgütü’nden Ahmet Altan için acil eylem planı: “Derhal ve koşulsuz serbest bırakılmalı”

“Keyfi olarak cezaevinde tutulması, haklarının ağır ihlalidir”

Uluslararası Af Örgütü,  tahliye edilip bir hafta sonra yeniden tutuklanan gazeteci-yazar Ahmet Altan’ın ‘derhal ve koşulsuz’ serbest bırakılması için acil eylem planı başlattı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e hitaben imza kampanyası başlatan Af Örgütü, Altan’ın görüşlerinden ötürü hapis cezasına çarptırıldığı belirtirken, “Keyfi olarak cezaevinde tutulması, haklarının ağır ihlalidir” açıklaması yaptı.

Af Örgütü’nden yapılan kampanya açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Üç yıldan uzun süren tutukluluk sürecinin ardından 4 Kasım’da tahliye edilen Ahmet Altan, mahkemenin tahliye kararını kaldırması üzerine 12 Kasım’da tekrar gözaltına alındı ve tutuklandı. Taraf gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni ve Türkiye’nin önde gelen yazarlarından olan Ahmet Altan düşünce mahkumudur; bu nedenle derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalıdır.

“Ahmet Altan’ın yeniden gözaltına alınması ve tutuklanması her yönüyle siyasi ve keyfi bir karar gibi görünüyor. Bu karar, aynı zamanda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin kişinin keyfi şekilde hürriyetinden yoksun bırakılmasını yasaklayan 5. Maddesi’ni ihlal etmektedir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yetkililer bakımından kötü niyet unsuru bulunduğunda keyfiyetin doğabileceğini belirtmiştir. Ahmet Altan’ın keyfi olarak cezaevinde tutulması, haklarının ağır ihlalidir.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]