Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev, Çernobil santralinin üzerini kapatmak için para topluyor

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen ,’Uluslararası Nükleer Güvenlik ve Çernobil Kazasını Anma Konferansı’na katılan ülkeler, Çernobil’in patlayan 4’üncü reaktörünün üstünü uzay çatı sistemi ile kapatmak için para topluyor.
Ukrayna Evi’nde devam eden bu zirvede yabancı delegeler nükleer enerjinin güvenli kullanımı ile ilgili sorunları görüşüyor. Konferans esnasında Çernobil’de radyasyon sızmasını önlemek için ihtiyaç duyulan 740 milyon euro toplanması bekleniyor. Şimdiye kadar Çernobil projeleri finanse etmek için 500 milyon euroya yakın ödenek harcandı.

Konferans kapsamında BM Uluslararası İlmi Enformasyon Ağı tarafından Çernobil sorunları ile ilgili seminer verilecek. Bu seminerde Çernobil etrafındaki 30 kilometre olan dış bölgedeki bitki ve hayvanların yaşam biçimleri görüşülecek ve insanların Çernobil şehrine geri dönmesi gibi konular ele alınacak.

Kiev’de toplanan uluslararası toplumun temsilcileri Çernobil reaktörü kazası sonrası ortaya çıkan zararların ortadan kaldırılması tecrübesini, Japonya’daki, Fukuşima reaktöründe nasıl uygulanacağı ve güvenli nükleer enerji metotlarını görüşüyor.

Ukrayna yetkililer delegelere toplanan paraların nereye harcanacağını göstermek amacı ile Cuma günü Çernobil’e gezi düzenleyecek. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile birlikte bölgede 20 Nisan günü incelemelerde bulunacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]