Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

IŞİD, militanlarından bundan böyle, Türkiye sorumlu olacak

Beyaz Saray: ABD, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yapacağı operasyona destek vermeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, Pazar akşamı yaptıkları telefon görüşmesinde Türkiye’nin Fırat’ın doğusundaki olası askeri operasyonu ile güvenli bölge konularını ele aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenli bölgenin şart olduğunu belirtti ve ABD’nin ikili mutabakatın gerekliliklerini yerine getirmemesinden ötürü duyduğu rahatsızlığı iletti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise son iki yıldır bölgede yakalanmış olan tüm IŞİD militanlarından bundan böyle Türkiye’nin Türkiye’nin sorumlu olacağı belirtildi ve “ABD, ülkenin vergi mükellefleri üzerinde büyük bir yük haline gelecek bu şahısları yıllarca tutmayacak” dendi.

Beyaz Saray sözcüsü Stephanie Grisham’ın yazılı açıklamasında, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde uzun süredir planladığı operasyon için yakın zamanda harekete geçeceği hatırlatılırken, ABD’nin bu operasyona dahil olmayacağı, askeri destek vermeyeceği ve “IŞİD’i yenilgiye uğratan” Amerikan askerlerinin bölgeden çekileceği aktarıldı.

Trump’ın daveti üzerine liderler gelecek ay Washington’da bir görüşme yapmayı kararlaştırdı.

ABD, Suriye sınırında müşterek güvenli bölge oluşturulması konusunda mutabakata varmıştı ancak Erdoğan, ABD ile varılan anlaşma kapsamında yeterli ilerleme sağlanamadığı eleştirisinde bulunuyordu.

Erdoğan, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Fırat’ın doğusuna operasyon için ‘hazırlıkların tamamlandığını’ söylemiş, güvenli bölge ile ilgili olarak da Suriye’de güvenli bölge planlarının ‘Suriyelilerin eve dönüşü için en makul ve insani yol’ olduğunu aktarmıştı. Erdoğan, “Bu bölgede 2 milyon kişiyi iskan etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: BBC

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]