Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Hürriyet gazetesi satışları eriyor: 40 bine düştü

Bir dönem Türkiye medyasının “Amiral Gemisi” olarak tanımlanan Hürriyet gazetesinin satışları erimeye başladı.

Doğan Grubu’ndan Demirören Grubu’na satılan gazetenin satış rakamlarının 40 bine düştüğü iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı dünkü yazısında bu bilgiyi “Hürriyet ile Cumhuriyet gazetesi arasındaki net satış farkı 6-7 bine indi” diye duyurdu.

Yandaş medyanın “metro gazetesi”ne dönüştüğünü ifade eden Bursalı, “Satış raporlarına baktığınızda, hepsi maşallah uçuyor. Başbayilerden büyük ölçekli toplu alımlarla, çalımlarından geçilmiyor. Sitelerin girişlerine bedava yığılıyor tomarlar. Birer ‘metro gazetesi’ne dönüştü yandaş medya.. Metro gazetesi, Avrupa’nın metropollerinde parasız dağıtılır. İlandan parasını kazanır” diye yazdı.

Beş ay önce Hürriyet’in satışının 60 bin olarak kendisine bildirildiğini belirten Bursalı, yakın bir zamanda işin içinde ama “gazetesiz” bir yazar dostunun ise bu rakamın 40 bin olduğunu söylediğini ifade etti.

Bursalı bugünkü yazısında da Hürriyet’ten bir arkadaşının aradığını ve “Bayi satışı konusunda verdiği 40 bin satış bilgisinin yanlış olduğununu, haftalık ortalama satışın 130 bin olduğunu söylediğini ve satışı Hürriyet’e sormamış olmasını da eleştirdiğini” belirtti. Gazetelerin haftalık satış raporlarının internet sitelerinde yer aldığını ancak bu rakamların doğru olmadığını ifade eden Bursalı, “Gazete satışlarında bir saydamlık olmayınca ortalıkta çeşitli rakamların uçuşması da doğaldır. Gazeteler başbayilerden toplu alımla satışlarını artmış gösteriyor ve bu gazeteleri dağıtıyorlar. Bu konuda saydamlık şart. Ama kimin işine gelir ki? Kandırmaca yapılıyor” diye yazdı.

Gazetelerin bayi satışlarına ilişkin de eleştirilerin bulunduğunu ifade eden Bursalı, şöyle devam etti:

“Aldığım yeni bilgilere göre, mesela gazete reklam pazarlama bölümü promosyonlu satış yapıyor, market zincirlerine, otobüs firmalarına, demiryollarına, bazı şirketlere, bazı üniversitelere.. Genellikle bu saydığım kurum ve kuruluşlara, yapılan reklam veya kampanya ile birlikte bu satışlar yapılıyor; reklam pazarlama bölümleri bayi satışlarını böyle yüksek gösterebiliyorlar. Yani ‘tekil kişilere bayi satışları’nın da bu açıdan saydamlığı tartışmalı.”

Kaynak: Haberdar

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]