Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Türköne, elleri kelepçeli tedavi edildi

AKP iktidarının zulmü hız kesmeden devam ediyor.

Fethullah Gülen cemaatine yönelik operasyon kapsamında tutuklanan 63 yaşındaki gazeteci, yazar, akademisyen Mümtaz’er Türköne’nin;  tedavi için hastaneye elleri kelepçeli getirildiği ve bu şekilde hastane içerisinde dolaştırıldığı ortaya çıktı.

Cezaevlerindeki gazetecilerin hikayesini, son durumlarını bildiren “jailed journos” Twitter hesabından paylaşılan fotoğraflarda Türköne’nin çok zayıfladığı görüldü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, kapatılan Zaman Gazetesi eski yazarlarından, Mümtaz’er Türköne’ye 10 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.

MÜMTAZ’ER TÜRKÖNE KİMDİR?

Mümtaz’er Türköne 1956 yılında İstanbul’da doğdu. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin İdari Şubesinden mezun oldu. Aynı fakültede 1986’da yüksek lisans, 1990’da doktora yaptı. 1993 yılında doçent oldu.

1980 öncesinde milliyetçi görüşleriyle tanınan Türköne, Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapmakta idi. Zaman gazetesine atanan kayyım sonrası yayın hayatına yeni başlayan Yarına Bakış gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başladı. 1980 askeri darbesinden sonra tutuklanan Türköne Ankara Mamak Cezaevi’nde yatmıştır, bu dönemde ağır işkencelere maruz kalmıştır. Tanzimat dönemi siyasî fikirleri üzerine çalışmalar yaptı.

Aynı zamanda 2007 yılında TRT 1’de gazeteci Emre Aköz ve spiker Tülay Tüzün ile Gündeme Dair isimli bir tartışma programı yaptı. Ayrıca gazeteci Faruk Mercan ile birlikte Endaze adlı tartışma programı da hazırlamıştı.

12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İstanbul milletvekili aday adayı olmuştur.

21 Aralık 2011 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Prof. Mümtaz’er Türköne, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliklerine getirilmiştir. Göreve getirildikten sonra Atatürkçülük ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından tepki alan Türköne, 5 Ocak 2012 tarihinde görevinden istifa etmiştir.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen cemaatine yönelik operasyon kapsamında göz altına alındı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Türköne’ye 10 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

“Dünyada 350 tutuklu gazetecinin 200’ü Türkiye’deyse bu artık dünyanın sorunudur”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]