Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Zelenskiy, Merkel’e, yolsuzlukla mücadele ve yatırımcıları koruma garantisi verdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Almanya'nın başkenti Berlin'de, yolsuzlukla mücadeledeki ve yatırımcı haklarının korunmasındaki kararlılığını dile getirdi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de resmi temaslarda bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’nin, özellikle yolsuzlukla mücadelede hususunda iddialı reformları hayata geçireceklerini söyledi.

Zelenskıy öncelikle yeni oluşturulan Yolsuzlukla Mücadele Mahkemesi ile birlikte yolsuzlukla mücadele altyapısının tam olarak işletilmesinin sağlayacaklarını belirtti.

Ukrayna’ya önemli finansal ve teknik yardım sağlayan Almanya’ya teşekkür eden Zelenskıy, özellikle Almanya Başbakanı Angela Merkel ile iki ülke arasındaki ticaret, ekonomi ve yatırım işbirliğinin geleceğini ele aldı.

Almanya’nın, Ukrayna için kilit ve öncelikli pazarlardan biri olduğuna dikkat çeken Zelenskıy, Avrupa ülkeleri arasında Almanya’nın Ukrayna ile ticaret bakımında dördüncü aynı zamanda Ukrayna’ya yatırım açısından da dördüncü sırada olduğunu ifade etti.

Zelenskıy, Merkel’e ayrıca Ukrayna’da çalışan yabancı yatırımcıların haklarının güvence altına alınacağına dair garanti verdiğini kaydetti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu
Fotoğraflar: Mykola Lazarenko

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]