Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

VİDEO | Siverek’te korkunç infaz

İLKER DOĞAN | Tr724 HABER MERKEZİ

Siverek’te bir aileden 4 kişi çocuklarının gözleri önünde silahlarla infaz edildi. Katliamın görüntüleri, ailenin kızı tarafından cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi. İddiaya göre kaatliamın failleri AKP’nin eski vekillerinden Zülfikar İzol’un kardeşleri. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler katliamın dehşetini gözler önüne seriyor. Kamuoyu soruşturmanın nasıl sonuçlanacağını merakla bekliyor…

Siverek’te 15 Haziran sabahı tam anlamıyla bir katliam yaşandığı ortaya çıktı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre, AKP’li eski vekil Zülfikar İzol ve kardeşleri aynı zamanda akrabaları olan 4 kişiyi sabah saatlerinde evlerinden alarak açık alanda silahlarla infaz ediyor. Görüntülere göre vurulduktan sonra yere yığılanların kafası da taşlarla eziliyor. İnfaz görüntülerini çeken kişi, katliamda annesi, babası, yengesi ve kuzeni öldürülen Dilan İzol. Görüntülerde genç kızın silah seslerinin ardından anne ve babası yere yığıldıktan sonra hıçkırıklarla ağladığı duyuluyor.

AMCASI, KINA GECESİNDE KATLEDİLİYOR
Dilan İzol, sosyal medya hesabından #SiverektekiKatliamaSesVer etiketiyle paylaştığı görüntülerle birlikte olayın sebebine ilişkin de bilgi notu yayınladı. Buna göre iki aile arasındaki husumet 2003 yılına dayanıyor. İzol’un anlattığına göre, amcası Mehmet İzol, kendi kına gecesinde ‘toprak’ meselesi yüzünden öldürülüyor.  Dilan İzol, amcasını öldürenlerin suçu babası ve diğer amcasının üzerine attığını söylüyor. İzol, “Ancak olay gecesi ben ve babam dedemin yanındaydık. Diğer iki amcam da çocuklarını doktora götürmek için Mersin’e gitmişlerdi. Otobüste cüzdanlarının çalındığına dair karakolda kayıt var. Ayrıca hastane kayıtları da mevcut.” diyor.

‘DELİLLER KARARTILDI‘
Dilan’ın anlattıklarına göre amcası Mehmet İzol’ü öldürenler aynı zamanda amca oğulları olan eski AKP milletvekillerinden Zülfikar İzol ve kardeşleri. Zülfikar İzol,  amcasının oğlu olan Dilan’ın babasına, “Sen bütün tapuları benim üzerime ver. Suçsuz olduğun ortaya çıkarsa ben sana tekrar veririm.” diyor. Ancak bu arada bütün delillerin üzeri karartılıyor. Bu arada Dilan’ın babasının avukatı da Zülfikar İzol tarafından satın alınıyor.

TOPRAĞA, PARAYA DOYMADILAR!
Dilan’ın babası ve amcası tutuklanıyor. Üç kadın uzun yıllar yalnız başına kalıyor. Bu arada Zülfikar İzol ve kardeşlerinin tehditleri de her geçen gün artıyor. Dilan yaşadıklarını şöyle anlatıyor; “Zülfikar İzol ve kardeşleri Cihan İzol, Medeni İzol, Servet İzol, Bülent İzol, Cemal İzol bizi, beraber yaşadığımız kendi köyümüzde sürekli tehdit ve taciz ettiler. Bizi zorbalıkla korkutmaya çalıştılar, kendi topraklarımızdan, evimizden sürmek istediler. Boyun eğmedik. Toprağa, paraya doymadılar. Yanımızda hiç kimse yoktu, devlet onların arkasındaydı. Jandarma’yı çağırdığımızda önce onların evine gider, kendi içlerinde meseleyi hallederlerdi.”

Medeni İzol

HER ŞEY PLANLANMIŞ
Dilan İzol’un paylaşımına göre katliam önceden planlanmıştı. 14 Haziran günü Jandarma’nın durduk yere evlerine geldiğini anlatıyor Dilan: “Sözde etrafa bakmak için gelmişler. Kim var kim yok diye! Yeni atanan biriymiş. Oysa hepsi bir planın parçasıymış. 15 Haziran günü, sabah erkenden, biz daha uyurken 4 araba ve 1 traktörle 10 kişiden fazla geldiler. Ailemizi alıp taradılar. Bunları yapanlar eski Şanlıurfa AKP milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşleri Cihan İzol, Medeni İzol, Cemal İzol, Bülent İzol, Cihan İzol’un oğlu Ferman İzol’dür… Annem, babam, amcamın eşi ve 22 yaşındaki oğlu bunlar tarafından katledildi.”

BİZE YARDIM EDİN, SESİMİZİ DUYUN!
“Herşey gözlerimizin önünde yaşandı ve biz bu katliamı kendi ellerimizle kayıt altına aldık. Gözlerimizin önünde anne babamızın katliamını izleyip, kaydetmek zorunda kaldı. İki kuzenim de yaralı şu anda… Hepimizi yok etmek için geldiler. Bu insanlıra bütün Türkiye bilmeli. 6 kardeş annesiz, babasız bırakıldık. En küçüğümüz daha 9 yaşında. Bize yardım edin, sesimizi duyun. Vicdan sahibi herkesi bu davanın takipçisi olmaya davet ediyorum.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]