Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Spor

Finlandiya tarihinde 3 kez dünya buz hokeyi şampiyonu oldu

Hokeyde Finlandiya parlayan yıldız…

Finlandiya’nın Leijonat (Aslanlar) takımı Slovakya da düzenlenen Dünya Buz Hokeyi Şampiyonasını birinci olarak tamamladı.

yle.fi‘nin haberine göre bu Finlandiya’nın 3. Dünya şampiyonluğu. Finlandiya daha önce de 1995 ve 2011 yıllarında şampiyonluğu yaşamıştı.

Finalde Finlandiya’nın Canada yı 3-1 mağlup ettiği maçın golleri şöyle.

10.02 1-0 Shea Theodore (Anthony Mantha, Jared McCann)

22.35 1-1 Marko Anttila (Sakari Manninen, Niko Ojamäki) .

42.35 1-2 Marko Anttila (Veli-Matti Savinainen)

55.54 1-3 Harri Pesonen (Juhani Tyrväinen)

2020 Dünya şampiyonası İsviçre de oynanacak.

MÖRKÖ LAKAPLI MARKO ANTTİLA  HALK KAHRAMANI OLDU

Finlandiya nin Leijonat yani Aslanlar takımının dünya kupasını 3. kez ülkeye getirmesi büyük coşku ve sevinç ile karşılandı. Sosyal medyada ve halk arasında en çok konuşulan isimlerin başında ise zaferin mimarların dan Mörkö lakaplı Marko Anttila geliyor.

Mörkö Türkçe’ye ‘öcü’ veya ‘gulyabani’ olarak çevirebilen bir kelime. Mörkö aynı zamanda Tove Jansson ın ünlü eseri olan Moominler (Muumin diye okunur) de ki keskin dişli hayalet karakterine verilen isim.

Son şampiyonlukla beraber,  Mörkö Finliler için ileriki yıllarda bir efsane haline gelecek olan bir halk kahramanı haline gelmiş bulunuyor.

KUTLAMALAR DEVAM EDİYOR

Finlandiya Hockey milli takımın dünya kupasını almasıyla başlayan kutlamaları devam ediyor.

AY7512 sefer sayılı Finnair yolcu uçağıyla ülkeye dönen milli takıma Fin hava kuvvetlerine ait iki savaş uçağı Vantaa hava limanına kadar eşlik etmişti.

Sosyal medyada bir çok kutlama mesajı paylaşılırken en popüler mesajlardan birisi de savaş uçaklarının milli takıma eşlik ettiği görüntüler oldu.

(MK-YE) UkraynaHaber.com  – Helsinki

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]