Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’da 10. Türkçe Olimpiyatları coşkusu yaşandı

Ukrayna genelinde düzenlenen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları finalinde Türkçe coşkusu yaşandı. Yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin ter döktüğü 334 kişinin finale kaldığı Türkçe Olimpiyatları’nın Ukrayna Etabı Kiev’in merkezinde bulunan 800 kişilik Operet Tiyatrosu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe; Ukrayna Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Daire Başkanı Oksana Doyko, Eğitim Bakanlığı Olimpiyat Dairesi Başkanı Oksana Kovalenko,  T.C. Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ve elçilik mensupları, Türk işadamları, üniversite öğrencileri, sponsorlar, Kiev, Odesa, Dinipropetrovks ve Harkiv Bölgesi’nden misafirlerin yanı sıra Türkiye’den programı izlemeye gelen 30 kişilik işadamı heyeti katıldı.

Ödül Törenin düzenlediği Operet Tiyatrosu salonunda Türk ve Ukraynalı konuklara; hat ve ebru sanatı gösterisi yapıldı. Ukrayna’ya özel bastırılan kâğıtlara yazılan hatlar davetlilerin adına yazılarak dağıtılırken ebru sanatı Ukraynalıları büyüledi.

Etkinlik Türkçe Olimpiyatları’nın elemleri ve hazırlık sürecini anlatan video gösterimi ile başladı. Karadeniz yöresine ait Türk halk dans ekibinin halk oyunu akabinde Türkiye’den olimpiyatlar için özel gelen kum sanatçısı Ukrayna’nın milli kahramanı ve mili marşının yazarı Taras Şevçenko ile ülkenin devlet sembolünü başarı ile uygulaması davetlilerden uzun süre alkış aldı.

Türkçe şiir ve şarkılarla süslenen etkinlikte küçük bir Ukraynalı kızın Ukraynalı bir keman sanatçısı eşliğinde icra ettiği sanat müziği dinleyenlerin beğenisini kazandı.

MERİDYEN OKULU MEHTER TAKIMI ÇIKARTTI
Başkent Kiev’de başarılı eğitim faaliyetleri dikkat çeken Uluslararası Meridyen Okulu’nun öğrencilerinden müteşekkil ‘mehter takımı’ büyük ilgi gördü.

Küçüklerin büyük bir aşk ve şevkle icra ettiği marşlar izleyenlerden tam not aldı. Büyük mehter takımlarını aratmayan küçükler hem marşları coşkuyla söyledi hem de enstrümanlarla başarıyla marşları çaldı.

Ukraynalıların okuduğu şiir ve şarkılarla Türkçe şölene dönüşen etkinlikte dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Sahne alan bir Ukraynalı öğrencinin bir şiiri Türkçe ve Ukraynacasını okurken gözyaşlarını tutamaması ise salonda duygulu anlar oluşturdu.

Ukraynalı kızların Türkçe şarkıları en güzel şekilde söylediği gecede geleneksel Ukrayna kıyafetleriyle sahne alan Türkiye vatandaşı ı Zeynep Tekten de Ukraynaca bir halk şarkısıyla Ukraynalıların gönlünde taht kurdu. Tekten’in “Yak u Nas na Ukraini” adlı hareketli şarkısına salondaki Ukraynalılar da eşlik etti.

Kiev’deki Türkçe şöleni ödül töreninde sahne alan öğrencilerinin hep birlikte olimpiyat şarkısı “Yeni bir dünya” şarkısını söylemesi ile son buldu. Öğrenciler sahnede olimpiyat şarkısını söylerken Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar da elindeki Ukrayna ve Türkiye bayrakları ile öğrencileri sahnede eşlik etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]