Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, BM 76. Genel Kurulu’na katılmak üzere bulunduğu New York’ta, TC Devlet Başkanı Erdoğan ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 76. BM Genel Kurulu oturum arasında Erdoğan ile bir araya geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, BM 76. Genel Kurulu’na katılmak üzere bulunduğu New York’ta, oturum arasında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Recep T. Erdoğan ile bir araya geldi.

Görüşmeye Ukrayna tarafından Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andriy Yermak ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Andrii Sybiha (Eski Türkiye Büyükelçisi) hazır bulunurken, Türkiye tarafından ise; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) başkanı Hakan Fidan’ın ve heyette yer alan diğer devlet yetkilileri katıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenkıy, Erdoğan’a, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Kırım’ın Rusya Federasyonu tarafından ilhakının tanınmaması konusundaki kararlı tutumundan dolayı teşekkür etti.

Volodımır Zelenskıy, Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin stratejik yapısını ve siyasi, ticari, ekonomik, askeri, teknik ve insani alanlarda ikili işbirliğinin hızını artırmanın önemini vurguladı. Özellikle enerji çeşitlendirmesi bağlamında enerji alanında işbirliği konusu ele alındı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Kırım Platformu’na verdiği destek için Recep T. Erdoğan’a da teşekkür etti.

Devlet başkanları, özellikle Kırım Tatar halkı için konut inşaatı olmak üzere ortak projelerin hayata geçirilmesi ve gidişatını ele aldı. Yasadışı olarak gözaltına alınan Kırım Tatarlarının serbest bırakılması konusuna da dikkat çekildi.

Taraflar ayrıca Karadeniz bölgesinde istikrarlı bir güvenlik durumunu sürdürmeyi de değerlendirdi.

Cumhurbaşkanları, Ukrayna ile Türkiye Cumhuriyeti arasında Serbest Ticaret Anlaşmasının imzalanması sürecinin tamamlanmasına yönelik çalışmaları yoğunlaştırma konusunda uzlaştı.

Erdoğan’ın, Yüksek Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 10. toplantısı için, Ukrayna’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]