Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Borsa İstanbul, çakılıyor yabancılardan 425 milyon dolarlık satış!

Yabancılar 15 ayın en büyük satışını şubat ayında yaptı.

Borsa İstanbul’da 2017’yi yaklaşık 1,8 milyar dolarlık net alımla tamamlayan yabancı yatırımcılar, bu yıl ocak ayındaki sınırlı alımlarının ardından şubatta net gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul’da ocak ayında net 22 milyon dolarlık alım yapan yabancı yatırımcılar, şubatta satışa geçerek 425 milyon dolar ile aylık bazda Kasım 2016’dan bu yana en yüksek tutarlı satışa imza attı.

Yabancı yatırımcılar, geçen yıl genel olarak alım tarafında yer almış ve 2017’yi toplamda 1 milyar 781 milyon dolarlık net alımla tamamlamıştı. Bu yılın ilk ayındaki sınırlı alımlarının ardından şubatta satış tarafında yer alan yabancı yatırımcıların, 2017 kapanışına göre net satış tutarı 403 milyon dolar oldu.

Yabancı yatırımcıların şubat ayındaki işlemlerine bakıldığında, en çok tercih edilen hisseler arasında son 4 ayda olduğu gibi Türk Hava Yolları (THY) öne çıkarken, en fazla satış yapılan hisseler arasında ise endeks üzerinde ağırlığı yüksek Garanti Bankası ve İş Bankası (C) payları yer aldı.

Yabancı yatırımcıların, 15 ayın en yüksek tutarlı satışını gerçekleştirdiği şubatta, BIST 100 endeksi TL bazında yüzde 0,48, dolar bazında ise yüzde 1,67 değer kaybetti.

Kaynak: Dünya

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]