Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da pazar yerinde çıkan kavgada 4 Türk yaralandı

Ukrayna’nın ticaret ve liman şehri Odesa’nın 90’lı yıllardan bu tarafa en büyük pazarı unvanına sahip 7’inci Kilometre Pazarı (7KM)’nda 8 Türk vatandaşı arasında bıçaklı bir kavga gerçekleşti. Bıçaklı kavga ülke ve dış basına Azeri-Ermeni gerginliği olarak yansıdı.

Odesa Bölgesi’nin ünlü 7KM Pazarı yönetiminden yapılan açıklamada yaklaşık 20 bine yakın işadamı ve on binlerce işçinin çalıştığı pazarın 20 yıllık tarihinde ilk defa yabancıların arasında bıçaklı kavga gerçekleştiği bildirildi.

Pazar yönetimi Türkiye vatandaşı 8 Kürt asıllı şahıs arasında geçmişten gelen husumet olduğunu iddia etti.

Edinilen bilgiye göre kavga Şanlıurfalı ve Diyarbakırlı iki gurup arasında gerçekleşti. Kavgaya karışan 4 kişinin 7KM Pazarı’nda işçi olarak çalıştığı diğer 4 kişinin ise aralarındaki meseleyi halletmek için Türkiye’den geldiği bildirildi.

Eski düşmanların arasında tartışma 1 Kasım’da pazar alanında başladı ve daha sonra bıçaklı kavgaya dönüştü.

Olayın görgü tanıkları; “Pazarın özel güvenlik birlikleri ve polisler hızlı davranarak kavgayı ayırdı ve dört kişiyi tutuklayıp karakola götürdüler. Diğer 4 kişi araba ile kaçmaya çalışırken pazarın çıkış kapısında yakalandı. Arabada bulunan şahıslarda bıçakla yaralanmıştı. Yaralı 4 kişi hastaneye kaldırıldı, birisinin durumu çok ağır” dedi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı olayın üzerinde çok yönlü soruşturma başlattı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]