Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Putin ve Ruhani Soçi zirvesinde Erdoğan’a kardeşi Esat’ı işaret etti

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile gerçekleştirilen Suriye konulu toplantının ardından Soçi’de judo yaptı.

Rusya’nın Soçi şehrinde gerçekleşen Suriye konulu Soçi zirvesi AKP’nin genel başkanı ve Reis Recep T. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında gerçekleştirildi.

Zirvenin ardından Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandır Lukaşenko’nun da katıldığı yemekte buluşan liderler yemeğin ardından Soçi’den ayrıldı. Erdoğan’ı havaalanına kadar uğurlayan Putin, uğurlamanın ardından sürpriz bir şekilde bir spor salonuna gitti.

ZORLU ZİRVE: İRAN VE RUSYA ESAT’I ADRES GÖSTERDİ

Recep Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dördüncüsü Rusya’nın Soçi kendinde düzenlenen ‘Suriye’ konulu Üçlü Zirve Toplantısı öncesi ortak basın toplantısı düzenledi. Zirve sonrası açıklama yapan Putin, İdlib’de silahsızlandırılmış bölge kurulması geçici bir önlem olduğunu belirterek, “Ana amaç Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak olmalıdır. Bu İdlib bölgesi için de Fırat’ın doğusu için de geçerlidir” dedi. Ruhani de “Türkiye hükümetinin de endişeleri göz önünde bulundurulmalıdır. Bu endişeleri anlıyoruz ancak Suriye hükümeti ile iş birliğinin bu kaygıları gidermenin en sürdürülebilir yolu” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN SADİ ŞİRAZİ’DEN OKUDU

Erdoğan konuşmasında, Suriye’ye ithafen Sadi Şirazi’nin “Hakiki dost saadet zamanında değil, sıkıntılı zamanında el tutan kimsedir” buyuruyor dizelerini kullandı.

PUTİN: HAYATIN NORMALE DÖNMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Rusya, Türkiye ve İran’ın ortak çabalarla Suriye’deki hayatın normale dönmesi için çalıştığını söyleyen Rus lider Putin, “Suriye anayasa komitesinin kısa bir süre içerisinde çalışmalarına başlaması büyük önem arz ediyor” dedi.

‘“Bütün teröristlerle mücadele edilmeli. İnsani felaketi sona erdirmeliyiz” diyen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise “Savaşı sona erdirdik sadece belli kısımlarda çatışma var. Silahların bırakılması konusunda da çalışıyoruz. Amaç İdlib’de insani krize son vermek. Terör hiçbir ülkede olmamalı. ABD teröristlere destek veriyor. Uluslararası camia Suriye’nin işgaline karşı çıkmalı. ABD politikaları gözden geçirilmeli. ABD güçleri uluslararası camianın izni olmadan Suriye’de bulunuyor. Türkiye’nin endişelerini anlıyoruz. Suriye kendi ülkesini inşa etmeli” diye konuştu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]