Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EkonomiYunus Erdoğdu

[2/TUİD TV] TUİD’in “reform hareketi” lideri Burak Pehlivan’ın vaatleri

Ukrayna'da faaliyet gösteren Türk işadamları derneğinde 2011 yılı başlarında başkan seçilmişti. Yeni başkan seçimi uzun süre devam propaganda süreci sonucunda bir oy farkla seçilmişti. O dönemde Reform Hareketi lideri Burak Pehlivan bir çok vaatte bulunmuştu işte o vaatler…

Ukrayna’da önde gelen Türk sivil toplum kuruluşlarından, Uluslararası Türk-Ukrayna İşadamları Derneği’nin (TUİD) başkanı Burak Pehlivan‘nın seçim vaatleri yazı dizisine devam ediyoruz.

Basın mensubu olarak o dönem aktif bir şekilde desteklediğimiz; maceraperest, hayalperest profesyonellerden oluşan “profesyonel” Burak Pehlivan liderliğinde “Reform Hareketi” geçtiğimiz yaklaşık 7 yıllık yönetiminde vaatlerinin ne kadarını hayata geçirmiş…

Biz bizzat sormak isterdik ama her ne hikmetse kıymetli dostumuz, güzide ve gözde “profesyonelimiz” bizi sosyal medya dahi farklı mecralarda engellemiş. Biz soralım engelsiz görüşenler dönüş yaparlarsa memnun oluruz.

Peki, o dönem Burak Pehlivan, “Potansiyelin Farkında mısınız?” şiarıyla neler vaat etmişti…

Buyurun kendi kaleminden:

TUİD TV YAYINDA MI?

“Göreve geldiğimiz tarihten itibaren 3 ay içerisinde TUID TV yayın hayatına başlayacaktır. Bu kanalda üyelerimizin ve TUID’in yaptığı etkinliklere, üyelerimiz ile röportajlara, fuarlara ve benzeri aktivitelere ilişkin çekim ve haberlere yer verilecektir. Bu kanal ayda en az 50 saat içerik sunacaktır. Somut, ölçülebilir hedefleri üyelerimiz ve siz Türk toplumunun değerli bireyleri ile paylaşıyoruz. Oluşturacağımız şeffaf ve denetlenebilir yapı ile bu vaatlerimizin rahatlıkla takipçisi olacaksınız.

Ülkede düzenlenen tüm fuarlar takibe alınacak, fuar firmalarının, katılımcı firmaları TUID konusunda bilgilendirmeleri sağlanacaktır. TUID TV vasıtasıyla fuarlarda çekim yapılacak, bu çekimler hem TUID TV’nin kendi yayın akışında kullanılacak hem de ilgili basın mercilerine servis edilecektir. “

Soruyoruz, TUİD TV kurulmuş mudur? Fuarlar ve benzeri aktiviteleri takip edilmiş ve üyeler bilgilendirilmiş midir?

YATIRIM REHBERİNİ GÖREN VAR MI?
“Reform Hareketi” lideri Burak Pehlivan: “Bir yıl içerisinde Ukraynalı akademisyenlere TUID tarafından Ukrayna Yatırım Rehberi hazırlatılacak ve bu rehber TUID vasıtasıyla Ukrayna ve Türkiye’deki 1000 kişi ve kuruluşa takdim edilecektir.” dedi.

Peki soruyoruz geçen süre zarfında bu akademisyenler tarafından söz konusu “yatırım rehberi” hazırlanmış mıdır? Kimlere dağıtılmıştır?

HANGİ BASIN MENSUBU NE KADAR DESTEKLENMİŞTİR?
Pehlivan: “Türk toplumunun daha güçlü olması ve ülkede olan bitenden haberdar olması için zor koşullarda çalışıp didinen basın mensupları desteklenecektir. Gerek TUID TV vasıtasıyla, gerekse yönetimimizin birinci yılında, yılda 4 adet yayımlanacak TUID Dergisi’yle, TUID’in web sitesi dışında da hem değerli basın mensuplarına daha kapsamlı çalışma alanı oluşturulacak hem de TUID’in ve Türk toplumunun sesinin daha iyi duyurulmasına çaba gösterilecektir.”

Yönetimin kaçıncı yılı oldu kaç dergi yayınlandı?

VAATLERİNİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ…
“Reform Hareketi” lideri Burak Pehlivan: “Somut, ölçülebilir hedefleri üyelerimz ve siz Türk toplumunun değerli bireyleri ile paylaşıyoruz. Oluşturacağımız şeffaf ve denetlenebilir yapı ile bu vaatlerimizin rahatlıkla takipçisi olacaksınız.” demişti takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Ukrayna’nın ilk Türkçe haber sitesi olarak kamu yararına hesap sormaya devam edeceğiz.

Sizin de dikkatinizi çeken bize ulaştırmak istediğiniz belge ve bilgi olursa iletişim kanallarımız 7/24 açıktır.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

İhbar Hattımız 7/24 açık WhatsApp, Signal ve Viber: +380 63 665 65 25

Twitter DM açık: @erdogduy

Facebook ve Messenger: facebook.com/erdogduy

[SKANDAL] TUİD’in, resmi kayıtlarında bakın ‘gerçek’ başkan kim çıktı?

[SKANDAL] TUİD’in, resmi kayıtlarında bakın ‘gerçek’ başkan kim çıktı?

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]