Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna polisi karantinayı ihlal eden Cumhurbaşkanı Zelenskıy’e acımadı

Zelenskıy’nin içtiği kahve pahalıya patladı.. Ukrayna polisi, Cumhurbaşkanı Zelenskıy’e, karantina kurallarının ihlal etmekten idari para kesilmesi için zabıt tuttu.

Ukrayna polisi, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve kurmayları hakkında, koronavirüs (Covid-19) karantina kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası kesilmesi için zabıt tutarak mahkemeye sevk etti.

Ukrayna Milli Polisi Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, karantina kurallarını ihlali eden restoran sahibi ve müşterileri: Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak ve Birinci Yardımcısı Sergey Trofimov, Sağlık Bakan Yardımcısı ve Ukrayna Hıfzıssıhha Merkezi Başhekimi Viktor Lyaşko, Hmelnitskiy Bölgesi Valisi Dmitri Gabinet ve Hmelnitskiy Belediye Başkanı Oleksandr Simçışın hakkında zabıt tutularak idari para cezası kesilmesi için mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

Ukrayna İdari Suçlar Kanununa göre mahkemenin karantina ihlalinde bulunan kişiler için 17 bin ila 34 bin grivna arasında (yaklaşık 4,400-8,800 TL) para cezasını onaylaması bekleniyor.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında kafe ve restoranların salonları kapalı sadece bahçe ve teraslarda hizmet veriyor.

3 Haziran’da, Hmelnitskiy şehrine yaptığı çalışma ziyaretinde, Zelenskıy beraberindeki heyet ile birlikte bir kafede tıbbi maske takmadan otururken fotoğraflanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı ofisinin Zelenskıy’nin kahve içerken servislediği fotoğrafa vatandaşlar tepki göstermişti.

Bunun üzerine açıklama yapan Zelenskıy, kendisini davet ettikleri için içeri girdiğini kuralları çiğnediği için kesilecek cezayı da ödemeye hazır olduğunu söyledi.

Zelenskıy, “Maske takmayabilirsiniz, ama kanunlara riayet etseniz daha iyi olur, Hmelnitskiy’de bana ceza kestiler, nizamnameye uygun olanı yaptılar” dedi.

BAŞHEKİM LYAŞKO BAŞKA KONUŞTU: KONTROL İÇİN GİRDİK
Konuya ilişkin eleştirilerin odağında olan Başhekim Lyaşko ise: “Cadde boyunca yürüdük, yanımıza kahve alıp devam etmek istedik. Restorancılar, diğer işletmeler gibi daha erken açmak istediklerini söylediler. ‘İçeri girin bakın, standartlarımıza’ dediler. Kontrol etmek için girdik. Kontrol de ettik. Her şeyin standartlarımızda belirtildiği gibi olduğunu yerinde gözlemledik. Hep birlikte nasıl çalıştığına baktık. Salgın nedeniyle endişeliyiz. Bunu karantina ihlali olarak düşünmeyin, ancak kurumların tam anlamıyla çalışıp çalışmadığını teftiş gibi düşünün” diye konuştu.

ZELENSKIY: KAHVE KEYFİNİ RESMİ SİTEDE PAYLAŞMIŞTI
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin resmi hesaplarından Zelenskıy’nin kahve içtiği anın fotoğrafları paylaşılmıştı. Fotoğraf ile birlikte yapılan açıklamada; “Akşamları, genellikle gençlerin şehrin bu bölgesinde toplanıyor. Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinin büyük bir heyecan oluşturdu. Kasaba sakinleri fotoğraf çekmek için restoranı çevreledi” denilmişti.

Zelenskıy, kahve fotoğrafıyla; “Hmelnitskiy’de harika bir kahve! Güzel kokulu ve lezzetli! Kafeteryalar karantinadan çıkıyor, yavaş yavaş koronavirüs salgınından iyileşiyoruz “ mesajını paylaşmıştı.

ZELENSKIY’E İKİNCİ İDARİ PARA CEZASI
Zelenskıy, geçen sene cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında oyunu kullanıp, pusulasını gazetecilere gösterdiği için, seçim kanuna ihlal ettiği için para cezasına çarptırılmıştı.

Seçim bölgesinden karakola gitmek zorunda kalmıştı. Karakolda kanun kitapçığını Zelenskıy’e gösteren polis memuru daha idari para cezasını kesmişti.

Doldurulmuş oy pusulasını göstermek ya da fotoğrafını çekmek, Ukrayna’da hem seçim gizliliği kurallarının ihlali hem de kanunlara göre yasak.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]