Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

AKP iktidarı çocuk istirmarcılarına af gündeme aldı: ‘10 bin kişi tahliye edilecek’

İktidar, yerel seçimlere giderken seçmene yatırım olarak yorumlanan paketleri duyurmaya devam ediyor. İndirim ve zamlardan sonra kredi borçlarından elektrik faturalarının üstlenilmesine kadar birçok adım atan AKP, bu kez de çocuklara cinsel istismar suçlarında mağdur ve failin evlenmesi halinde, cezanın ertelenmesini ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını öngören düzenlemeyi gündeme getirme planı yapıyor.

BirGün’ün manşetinden “Bir seçim paketi de istismarcılara” başlığıyla duyurduğu haberine göre, AKP’nin verilen cezalarla mağduriyet yaşandığı bahanesiyle raftan indirdiği ‘erken yaşta evliliklerden kaynaklanan cezaları affedecek’ düzenleme ile cezaevinde bulunan 10 bin kişi tahliye edilecek.

Diğer partilerin desteğinin de alınması halinde hazırlanacak teklifin yerel seçimler dolayısıyla Meclis tatile girmeden yasalaşması planlanıyor.

Tartışmalı yasa teklifine göre af kapsamına girmesi için, taraflardan birinin reşit olmaması ve evliliklerinin resmi olarak devam etmesi şartı aranacak. Cebir, şiddet, tecavüz yoluyla veya zorla yaptırılan evlilikler bu düzenlemenin dışında tutulacağı belirtilirken, mağdur durumda olan çocuk yaşta evliliklerin yine tehdit yoluyla susturulmasının önüne nasıl geçileceği belirsiz.

İktidarın, yandaşların ve havuz medyasının bir süredir çıkması için kampanya yürüttüğü düzenleme AKP tarafından Kasım 2016’da Meclis’e getirilmiş, ancak tepkiler üzerine geri çekilmişti. Dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘Düğün yapılmış, dernek yapılmış, gelmişler, hediyeleri takmışlar, resmen evlenmişler’ diyerek önergeyi savunmuştu.

Yeniden gündeme getirilen düzenleme tepki çekti. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ve Çocuk Hakları Savunucusu, kapatılan Gündem Çocuk Derneği Çocuk Hakları Merkezi Koordinatörü Ezgi Koman, bu düzenlemenin çocuk yaşta evliliklerin önünü açacağını belirtiyor.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, ‘İstismarın ‘bir defası’, ‘bilmiyordumu’, ‘rızası’, ‘sevgisi’ olmaz. Yasa eliyle istismarı bir defalığına affetmek 13 yaşında tecavüze uğrayan, nikahsız yaşamaya zorlanan, daha sonra kayınpederi tarafından, başka erkekle konuşuyor diye öldürülen minik Hilal’leri, evlendirildiğinde 12, çocuk doğurduğunda 13, öldürüldüğünde 14 yaşında olan Kader’leri çoğaltır” görüşünü dile getiriyor.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]