Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Ukraynalı esir denizcilerin Rus tutuklularla takası gündeme gelebilir

Rusya yönetimine yakın İzvestiya Gazetesi, Azak Denizi'nde esir alınan 24 denizci, Ukrayna'da tutuklu bulunan Rus vatandaşlarına karşılık serbest bırakılabileceğini iddia etti.

Rusya’nın geçen Kasım’da Kırım açıklarında esir aldığı 24 Ukraynalı askeri takas karşılığında serbest bırakabileceği iddia edildi.

Kremlin’e yakın İzvestiya Gazetesine konuşan üst düzey bir Rus diplomat, Rusya’da mahkemeye çıkarılmaları beklenen denizcilerin, Ukrayna’da tutulan çok sayıda Rus vatandaşının takasında kullanılmasının gündemde olduğunu söyledi.

Esir tutulan Ukraynalı denizcilerin ne zaman “hakim” karşısına çıkacağı henüz belli değil.

Tutuklu olarak “mahkeme gününü” bekleyen askerleri serbest bırakılması için ABD ve Avrupa Birliği (AB), devreye girmiş ancak bu girişimler Moskova tarafından geri çevrilmişti.

Rusya donanmasına ait gemiler, Kırım Yarımadası’nda Karadeniz ile Azak Denizi’ni birbirine bağlayan Kerç Boğazı civarında seyreden Ukrayna donanmasına ait üç gemiyi “karasularını ihlal ettiği” gerekçesiyle ateş açarak durdurmuş ve üç gemiyi içindeki 24 mürettebat ile alıkoymuştu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]