Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Rus savaş gemisi Sivastopol’a demir attı

Kuzey Rusya Filosu'nun en büyük denizaltı imha ve füze savunma gemisi Severomorsk, Rusların işgali altındaki Sivastopol'a demirledi.

Kuzey Rusya Filosunun en büyük savaş gemilerinden olan Rus denizaltı ve füze avcısı “Severomorsk” Rusların işgali altındaki Kırım’daki Sivastopol limanına demir attı.

Savaş gemisinde, sekiz adet Dagger hava savunma füzesi sistemi (64 füze), iki adet dört konteynerli Rastrub roket torpido, RBU-6000 roketatar, AK-100 ve AK-630M topçu silahları donanımına sahip.

Ayrıca gemide iki Ka-27 helikopter bulunur.

Rusya Federasyonu Karadeniz Filosunun basın servisi, “Severomorsk” ziyaretinin amacının stokları doldurmak, mürettebatı dinlendirmek ve uzun bir zammın görevlerini tamamladıktan sonra rutin bakım yapmak olduğunu iddia ediyor.

“SEVEROMORSK ” SİVASTOPOL LİMANINA BULUNACAK

Ukrayna Deniz Kuvvetleri ise Rusya’nın işgal altındaki Kırım bölgesindeki askeri varlığını güçlendirmeye çalıştığını bildirdi.

Rusya Federasyonu’nun füze avcısını ne amaçla kullanacağını bilinmezken Ukrayna’nın NATO Daimi Temsilcisi Vadim Pristayko, Hollanda yönetimindeki NATO gemi grubunun Karadeniz’e girmeye hazırlandığını belirtti.

Konstantin Konevets – Kiev

Rusya’nın Kuzey Filosunun en tehlikeli savaş gemisi Karadeniz’e girdi

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]