Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna’da Türk kızlarını öldüren zanlının temas kurduğu kişiler araştırılıyor

Edinilen bilgilere göre, Ukrayna'da, Harkov Ulusal Karazin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Buket Yıldız ile 22 yaşındaki Zeynep Hüsünbeyi'nin öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmalarda Türk polisi, Ukrayna polisi ve Interpol'ün ortak çalışması dikkat çekti.

Ukrayna’nın Harkiv şehrinde 2 üniversite öğrencisi Türk kızın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında katil Hüsnü Can Çökmez’in Türkiye’ye girişinden itibaren temasta bulunduğu kişilerin araştırıldığı öğrenildi.

Ukrayna’nın Harkiv şehrinde tıp fakültesi öğrencileri Buket Yıldız(20) ve Zeynep Hüsünbeyi’nin (22) öldürülmesine ilişkin Pendik’te mezarlıkta yakalanan Hüsnü Can Çökmez (21), çıkarıldığı mahkemece “canavarca hisle kasten öldürme” suçundan tutuklanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

TEMAS KURDUĞU KİŞİLER ARAŞTIRILIYOR

Soruşturma kapsamında savcılık, olaya ilişkin Ukrayna adli makamları tarafından toplanan delil ve belgeler ile alınan ifadelerin uluslararası istinabe yoluyla gönderilmesi için girişimde bulundu. Katil Hüsnü Can Çökmez’in Türkiye’ye girişinden itibaren temasta bulunduğu kişilerin araştırıldığı öğrenildi.

AİLELERİN İFADELERİ ALINACAK

Soruşturma kapsamında hayatını kaybeden Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi’nin ailelerinin beyanlarının alınması için talimat yazıldığı belirtildi.

Çökmez’in cinayetin işlendiği evden aldığı ve Türkiye’de sattığı belirtilen 4 bilgisayarında incelemeye başlandığı belirtildi.

İki ülke polisi arasındaki etkin işbirliğinin bir sonucu olarak, saldırgan kısa süreye yakalandı. Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği İçişleri Bakanlığı Müşaviri Hakan Sıralı, Ukrayna Emniyet Müdürü Başkanı Birinci Yardımcısı Vyaçeslav Abroskin’i ziyaret ederek, Ukrayna polisine, Türk tarafı adına başarılı işbirlikleri için teşekkür etti.

Harkiv’de iki kadının gaddar cinayetini inceleyen Ukrayna polisi, hızlı bir şekilde, saldırganın kimliğinin tespiti için kanıtları topladı. Abroskin ivedi şekilde Ukraynalı polis memurları Türk mevkidaşlarına aranan kişi hakkında gerekli bilgileri verdi.

Abroskin, Ukrayna ve Türkiye’deki polisler verimli bir işbirliği başlattığını ve gelecekte işbirliğinin etkili ve verimli devam edeceğini ümit ettiğini bildirdi.

Hakan Sıralı da, etkili ikili işbirliği için Ukrayna polisine teşekkür etti.

“ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI VERİLDİ”
Pendik Kurtköy Mezarlığı’nda 5 Ocak’ta yakalanan Çökmez’in savcılıktaki ifadesinde, eski kız arkadaşı Yıldız’ı, barışma teklifini reddettiği için yılbaşında Ukrayna’daki evinde boğazını keserek öldürdüğünü, aynı gün Yıldız’ın ev arkadaşı Zeynep Hüsnübeyi de geride tanık bırakmamak için katlettiğini, evdeki 4 adet bilgisayarı da olaya hırsızlık süsü vermek amacıyla alıp Türkiye’ye getirerek sattığını söylediği öğrenildi. Hüsnü Can Çökmez, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce, ’tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten adam öldürme’ suçundan cezaevine gönderildi. Katil Çökmez, Türkiye yasaları mucibince ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]