Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[Foto Galeri] Aracınızın lastikleri ne zaman değiştirilmeli?

Uzun bir yürüyüşten sonra ağrıyan ayaklarınızı dinlendirme ihtiyacı hissettiğiniz gibi, uzun yollar katedip yıpranan otomobilinizin lastiklerinin değiştirilmesi gerekir. Peki lastiklerinizi ne zaman değiştirmeniz gerektiğini nasıl anlayacaksınız?

HowStuffWorks isimli internet sitesinde yer alan habere göre, araçlarınızın lastiklerini büyük bir soruna yol açmadan değiştirmelisiniz. Eğer arabanızı bir tamirciye gösterirseniz, lastiklerinizi ne zaman değiştirmeniz gerektiğini söyleyecektir. Ancak, lastiklerin değişmesi gerektiğini belirten 5 işareti bilirseniz lastiklerinizi vaktinde değiştirebilirsiniz.

1. Çok fazla titreşim: Araba kullanırken özellikle bozuk yollarda belirli miktarda titreşim kaçınılmazdır. Ancak düz yolda sizi rahatsız edecek derecede bir sarsıntı, titreme aracınızda bir sorun olduğu anlamına gelir. Titreşimin sayısız nedeni olabilir; lastikleriniz eskimiş ya da aracınızın balans ayarı bozulmuş olabilir, amortisörünüz bozulmaya başlamış olabilir. Ancak, düzgün ve bozuk olmayan yollarda aşırı sarsılma varsa muhtemelen aracınızın lastiklerinin değişmesi gerekiyor.

2. Lastikler üzerindeki kabarmalar, çıkıntılar: Bazen lastiklerinizin dış yüzeyi incelmeye başlar. Bu nedenle lastiğin yüzeyinde kabartılar ve çıkıntılar oluşabilir. Bu kan damarlarınızdaki torbalaşmaya benzer. Bu durumda damarlarınız patlamadan hemen hastaneye gidersiniz. Lastiklerde de durum aynıdır. Bu zayıf noktalar lastiğinizin aniden patlamasına yol açabilir.

3. Lastik yanaklarındaki çatlaklar: Lastiğin yan taraflarında oluşan bu çatlakları, kesikleri görsel olarak incelediğinizde görebilirsiniz. Bunlar lastiklerinizin hava kaçağı yapacağının işaretidir. Eğer bu çatlakların derinleştiğini fark edersiniz, arabanızı hemen tamirciye götürün.

4. Lastik sırtının aşınması: Daha yeni lastikler eskilerinden daha fazla rahatlık sağlar. Arabanızın lastiklerinin üzerindeki gösterge çizgileri lastikler yeniyken görünmez ya da çok az görünür. Ancak lastikleriniz aşınmaya başladığında bu çizgilerden birkaç tanesinden fazlası görünmeye başlar. Eğer bu çizgiler lastiklerden birinde ya da hepsinde görünür hale gelirse lastiklerinizin değişmesi şarttır.

5. Lastik diş derinliği: Lastik dişlerinin derinliğinin asla 1,6 milimetrenin altına düşmemesi gerekiyor. Eğer düzenli olarak kaygan, ıslak yüzeylerde araba kullanıyorsanız, daha iyi durumdasınız demektir. yine de lastik dişleriniz bu ölçünün altına düşerse hemen lastiklerinizi değiştirin.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]