Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Moskof yoldaş, Ukrayna’ya şaka yapma!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülkesinin Bağımsızlık Günü münasebetiyle gerçekleşen askeri geçit töreninde çok önemli mesajlar verdi.

Ukraynalıların ciddiyet içerisinde kendi bağımsızlıkları ve toprak bütünlüğü için mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Poroşenko bunun Rusya’ya açık bir sinyal olduğunu söyledi.

Orduyu iki yıl içerisinde sil baştan oluşturduklarına dikkat çeken Poroşenko, Ukrayna’ya savaş açanlara Rus şairi Vladimir Mayakovski’nin “Moskof yoldaş, Ukrayna’ya şaka yapma!” sözlerini hatırlattı.

2014-2016 tarihileri arasında ülkesinin toprak bütünlüğü korumak için yaklaşık 300 bin cesur asker ve gönüllünün görev aldığını belirten Poroşenko, bugün itibariyle, Ukrayna ordusunun yüzde 75’inin sözleşmeli olduğunu bildirdi.

Poroşenko, ordunun tanklar, piyade silahları, zırhlı personel taşıyıcıları, uçaksavar füzeleri ve çoklu roketatarla güçlendirildiğini belirtti.

@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]