Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriGündemVideo

VİDEO | Ukrayna’da iki Türk kız öğrenci kaldığı evde feci şekilde öldürüldü

Ukrayna'nın Harkiv şehrinde 31 Aralık'tan beri haber alınamayan 2 Türk kız üniversite öğrencisi yaşadıkları evde ölü bulundu.

Ukrayna’nın doğusundaki Harkiv şehrinde kendilerinden 31 Aralık’tan beri haber alınamayan üniversite öğrencileri Buket Yıldız (20) ve Zeynep Hüsünbeyi’nin (22) kaldıkları kiralık evde feci şekilde öldürülmüş halde bulundu.

Harkiv Bölgesi Emniyet Genel Müdürlüğü Soruşturma Dairesi Başkanı Yardımcısı Sergiy Çıj yaptığı açıklamada; Harkiv’de 3 Ocak sabahı Valentinovskaya Caddesi’nde bulunan bir dairede Türk asıllı 2 kız öğrencinin cesetlerinin bulunduğunu belirtti.

Sergiy Çıj, “3 Ocak 2019’da sabah 9.30’da 19 yaşındaki bir erkek, Kiev emniyetine ulaşarak üniversite ikinci sınıf öğrencisi kız arkadaşlarına ulaşamadığını belirterek başvuruda bulundu. Öğrencilerin 31 Aralık 2018’den itibaren telefon görüşmelerine cevap vermedikleri belirlendi. Kızların bulunduğu eve giden polis memurları yaşam belirtileri olmayan iki kadın cesedi buldu” dedi.

Yıldız’ın eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Hüsnü Can K. tarafından bıçaklanarak öldürdüğü ortaya çıktı. Yılbaşı gecesi, iki genç öğrencinin kiraladıkları evin önünde bekleyen Hüsnü Can K.’nın, Zeynep Hüsünbeyi’nin alışverişte olduğu sırada eve girdiği, Yıldız’ı öldürdükten sonra tanık bırakmamak için evden ayrılmayıp beklediği, daha sonra eve gelen genç kızı da öldürdüğü öğrenildi. Ayrıca, Hüsnü Can K.’nın 2 Ocak’ta Ukrayna’dan çıkış yapıp, Türkiye‘ye geldiği tespit edildi.

Basınında çıkan haberlere, göre hayatını kaybedenlerden birinin olaydan kısa bir süre önce ailesine, Türk vatandaşı olan eski erkek arkadaşının kendisini takip ettiğiyle ilgili şikayette bulunduğunu söylediği belirtildi. Polis görgü tanıklarının araştırılmasının yanı sıra suça karışan kişileri arıyor.

Ukrayna Ceza Kanunu’nun 115’inci Maddesi kasıtlı cinayet soruşturması başlatıldı. Suçlular bulunması halinde Ukrayna Ceza Kanununa göre 10 ila 15 yıl hapis cezası verilecek.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | [email protected]

WhatsApp, Signal ve Viber: +380 63 665 65 25

Twitter DM açık: @erdogduy

Facebook ve Messenger: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]