Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Trump 2018’de günde ortalama 15 yalan söyledi

Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın 2018'deki açıklamalarının toplam 5,611 yanlış ve yanıltıcı bilgi içerdiğini öne sürdü. Bu, günde ortalama 15 yanlışa karşılık geliyor.

ABD Başkanı Donal Trump’ın her açıklamasını günü gününe izleyen veri doğrulama servisinin araştırmasına göre günde 15 yalan söylüyor.

Buna göre, 2017’de toplam 1,989 kez hatalı bilgi veren ya da asılsız iddia ortaya Trump geçen yıl üç kat daha fazla yanlış açıklama yaptı. Gazete, Trump’ın 22 Ekim’de Teksas senatörü Ted Cruz’la birlikte gittiği Teksas’ta bir günde 83 kez ‘gerçekleri çarpıtarak’ rekor kırdığını savundu.

‘Mümkünse doğruyu söylüyorum’

İngiliz Independent gazetesi buna karşılık Trump’ın sık sık Amerikan medyasını ‘sahte haber’ yapmakla suçladığına ve her zaman doğrunun peşinde olduğu mesajını vermeye çalıştığına dikkat çekiyor.

Trump bu yılın başlarında ABC News’la söyleşisinde sık sık dürüstlükten uzaklaştığı iddiasına “Her zaman gerçekleri söylemek istiyorum yani, bunu yapmaya çalışıyorum. Mümkün olduğunda doğruyu söylüyorum” diye yanıt vermişti.

Eylül’de BM Genel Kurulu’na hitap eden Trump’ın “Benim yönetimim, ülkemizin tarihinde, neredeyse tüm yönetimlerden daha fazla şey başardı” şeklindeki sözleri kahkahalara neden olmuş, ABD Başkanı “Bu tepkiyi beklemiyordum ama önemli değil” demişti.

NBC Televizyonu da Trump’ın Haziran’da Beyaz Saray’ın Gül Bahçesi’ndeki konuşmasında “Tarihi ölçekte büyük bir ekonomik başarı sağladık” sözlerini örnek gösterdi. NBC, 20 Ocak 2017’de göreve başlayan Trump’ın kötü bir ekonomi devralmadığını aksine ekonomiye önemli bir katkıda bulunmadığını öne sürdü.

Trump ‘Obama’nın evi 3 metrelik duvarla çevrili’ dedi, komşuları yalanladı

ABD Başkanı dün, Meksika sınırına duvar örülmesi tartışmasında selefi Barack Obama’nın Washington’daki evinin etrafına 3 metrelik duvar ördüğünü öne sürerek “Bunun güvenlikleri için gerekli olduğunda hemfikirim. ABD’nin de güvenliği için bunun biraz daha uzununa ihtiyacı var” demişti.

Ancak Obama’nın komşuları eski başkanın evinde duvar olmadığını ve konutun tamamının dışarıdan görülebildiğini söylediler. Obama’nın bir komşusu “Trump’ın çok aktif bir hayalgücü var” dedi.

Kaynak: BBCTürkçe

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]