Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Rusya, Suriye’de sivilleri vuruyor: 45 ölü

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde Rusya'nın savaş uçakları, sivil yerleşimleri ve muhaliflerin cephe hatlarına saldırı düzenledi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi” sınırlarında yer alan Cisir Şuğur ilçe kırsalındaki Zuayniyr ve Marend köylerinde bulunan sivil yerleşimler ile muhaliflerin cephe hatlarına hava ve topçu saldırısı gerçekleştirildi.

Muhaliflere ait Uçak Gözlem Evi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hava saldırısını Hımeymim üssünden kalkan Rus savaş uçakları gerçekleştirdi.” bilgisini paylaştı.

Hava saldırısının ardından Beşşar Esed rejimi birlikleri de bölgeye topçu saldırısı düzenledi.

Sivil savunma kaynaklarından alınan bilgiye göre, İdlib’in Cisir Şuğur ilçesi kırsalındaki saldırılarda bir çocuk yaralandı.

İdlib’de Esed rejimi güçlerinin Soçi mutabakatının imzalandığı 17 Eylül’den bu yana Esed rejiminin kara saldırılarında 6’sı kadın, 22’si çocuk 45 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda sivil yaralandı.

Rejim güçlerinin saldırıları sürerken, askeri muhalifler mutabakat uyarınca belirlenen bölgelerden 10 Ekim’de ağır silahlarını çekmişti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]