Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

“Ukrayna-Rusya arasında bir savaş başlama ihtimali yüzde 90’dan fazla”

Kerç Boğazı'ndaki Rusya-Ukrayna gerginliği işgal edilen Kırım'ı tehlikeye atarken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Kırım Tatar Halkının İşlerinden Sorumlu Komiseri Mustafa Cemiloğlu, CNN TÜRK'e konuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Rusya’nın Kırım’daki insan hakları ihlalleri ve Kırım’daki silahlanmaya ilişkin iki karar tasarısı kabul etti. Türkiye’nin desteği ile kabul edilen tasarılardan sonra Ukrayna Cumhurbaşkanı Kırım Tatar Halkının İşlerinden Sorumlu Komiseri Mustafa Cemiloğlu, Ankara’ya geçti.

Ukrayna Büyükelçiliği’nde CNN TÜRK‘e konuşan Cemiloğlu, “Ukrayna-Rusya arasında bir savaş başlama ihtimali yüzde 90’dan fazla” ifadelerini kullandı.

Cemiloğlu, Birleşmiş Milletler (BM)’de yaptığı temasların ardından Türkiye’ye geldi. BMGK’de Türkiye’nin desteğiyle geçirilen kararlara ilişkin bilgi verdi.

Cemiloğlu, BMGK’nin 1994 tarihinde imzalanan Budapeşte anlaşmasına atfen Rusya’ya “Kırım’dan askerini çek” dediğini söyledi. Budapeşte anlaşmasının uygulanmasının önemine değindi.

Ve Kerç Boğazı gerginliği ile Rusya’nın Kırım’a S-400 konuşlandırma kararı. Cemiloğlu, “S-400 biliyorsunuz onun mesafesi çok uzun yalnız Ukrayna’nın değil diğer ülkelere de ulaşabilir Türkiye’ye de kolaylıkla ulaşabilir onun için biz dünya kamuoyunun dikkatini oraya çekmek istiyoruz.” dedi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]