Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Rusya hem suçlu hem güçlü: Ukrayna’ya yönelik “kara listeyi” genişletti

Rusya, Ukrayna'ya yönelik yaptırımlar listesini genişlettiğini duyurdu.

Rusya, hem Ukrayna topraklarını işgal etti hem de vatandaşlarına ve şirketlerine yönelik yaptırımlar kararı aldı. Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Twitter hesabından yaptırım uygulananlar listesinin genişletildiğini duyurarak, söz konusu adımın “Rus devletinin, şirketlerinin ve vatandaşlarının çıkarlarını gözetme” amacı taşıdığını iddia etti.

Medvedev’in imzaladığı kararnameye göre yaptırım uygulananlara 245 Ukrayna vatandaşı ile çoğu enerji ve savunma sektörlerinde olmak üzere yedi şirket daha eklendi. Böylece kasım ayı başında açıklanan “kara listede” yer alan Ukrayna vatandaşlarının sayısı 567’ye, şirketlerin sayısı da 75’e çıktı.

Listeye eklenenler arasında Odesa Belediye Başkanı ve diğer bazı üst düzey Ukraynalı yetkililer de bulunuyor.

RUS ERKEKLERİNE UKRAYNA’YA GİRİŞ YASAĞI

Ukrayna’nın doğusundaki teröristleri destekleyen Rusya ve Ukrayna arasında tansiyon, Moskova’nın 2014 yılında Kırım’ı işgali ile yükselmişti. Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalar sonucu yaklaşık 10 bini aşkın kişi hayatını kaybetmişti.

Kasım ayında Rusya donanmasına ait gemiler, Kırım Yarımadası’nda Karadeniz ile Azak Denizi’ni birbirine bağlayan Kerç Boğazı civarında kendi sularında seyreden Ukrayna donanmasına ait üç gemiyi “karasularını ihlal ettiği” gerekçesiyle ateş açarak durdurmuş ve altısı yaralı 25 mürettebatı esir almıştı.

Bu olaydan sonra iki ülke arasındaki gerilim daha da tırmanmıştı.

Azak Denizi’nde yaşanan gerginliğin ardından Kiev, 28 Aralık’a kadar sıkıyönetim ilan ederek 16-60 yaş aralığındaki Rus erkeklerin ülkeye girişine kısıtlama getirmişti.

AB Rusya’ya ek yaptırım uygulamayacak

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]