Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Putin: Trump ile görüşmeyi umuyorum

Trump, G20 Zirvesi’nde Rusya Devleti Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeyi iptal edebileceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Devlet Başkanı Başkanı Donald Trump ile de Arjantin’de düzenlenecek G20 zirvesinde görüşmeyi umduğunu söyledi.

Trump Salı günü Washington Post gazetesine verdiği mülakatta Rusya’nın Ukrayna gemilerine el koyması üzerine Putin ile yapılması planlanan görüşmeyi iptal edebileceğini belirtmişti.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise bugün yaptığı açıklamada planlamada bir değişiklik olmadığını kaydederek, “ABD’li mevkidaşlarından başka bir bilgi almadıklarını” söyledi.

Trump, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğe ilişkin ABD Milli Güvenlik Kurulundan “tam rapor” beklediğini kaydetti.

Putin’le Arjantin’de görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin kararı bu rapor sonrasında vereceğine dikkati çeken Trump, “Bu rapora göre hareket edeceğim. Belki de bu toplantı gerçekleşmeyecek.” dedi.

Trump, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğe ilişkin yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki tansiyonu düşürmek için Avrupa ile çalışacaklarını belirtti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]