Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Timoşenko’nun 7 sene hapsi isteniyor

İktidarı döneminde Rusya’ya ile yapılan doğalgaz anlaşmasında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle uzun süredir tutuklu yargılanan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko’nun 7 sene hapsi istendi. Timoşenko’nun davasının görüldüğü Peçersk Mahkemesi’nde savcı Liliya Frolova, eski başbakan için 7 yıl hapis istedi.

Savcı Frolova: “Gerekli araştırmalar yapıldı. Mahkemeden Timoşenko’nun suçlu bulmasını ve 7 sene hapsedilmesini talep ediyoruz” dedi. Savcı duruşma sırasında Timoşenko’nun suçunu sabit olduğu gerekçesiyle hafifletici ya da ağırlaştırıcı şartlar bulunmadığını da ifade etti.

Aynı zamanda savcı Timoşenko’nun, Naftogaz şirketinin 1,5 milyar grivnalık (187 milyon 500 bin dolarlık ) davanın da kapatılmasını istedi. Ukrayna Başsavcılığı, eski Başbakan Timoşenko’nun 2009 yılında Rusya ile yapılan doğal gaz sözleşmeleri imzalandığı dönemde devleti 1,5 milyar grivna zarara uğrattığı iddia ediliyor.

Timoşenko suçlu bulunması halinde 7 ile 10 yıl arası hapis cezası verilebilecek. Bununla birlikte 3 yıla kadar üst düzey görevlere gelemeyecek.

Timoşenko’nun mahkemesi 24 Haziran’dan itibaren devam ediyor . Turuncu Devrim’in öncülerinden Timoşenko 5 Ağustos’tan bu yana tutuklu olarak yargılanıyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]