Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da 20 yılda 137 bin kişi yollarda can verdi

Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanan Ukrayna’nın altyapı ve yol çalışmalarına ağırlık vermesi karayollarında can kaybını düşürdü.

Son 20 yıl içerisinde ülke karayollarında meydana gelen trafik kazalarında 137 bin kişi hayatını kaybetti, bir milyona yakın kişi ise yaralandı.

Trafik Güvenliği Birliği adlı bir sivil toplum kuruluşundan yapılan açıklamada 1990-1996 yılı arasında trafik kazalarında can kaybı ortalama 8 bin kişi olduğu bu oranın yollardaki araç sayısının artması ile 2007 yılında 9 bin 500 kişinin yollarda ölümü ile zirve yaptığı bildirildi.

Son dönemde özellikle trafik cezalarının arttırılması ve yolların yenilenmesi sonuç vermeye başladı ve geçtiğimiz yıl ülke genelinde meydana gelen trafik kazalarında ölü sayısı 4 bin 600 kişiye kadar düştü.

İstatistiklere göre ölümlü kazaların yüzde 60 şehirlerarası yollarda, yüzde 40 ise şehir içinde meydana geldi.

Avrupa ülkelerinden can kaybı yaşanan trafik kazalarında Ukrayna ilk 5 ülke içerisinde yer alıyor. Listenin başında ise sırasıyla, Rusya, İtalya, Fransa ve Almanya geliyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]