Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriTeknolojiVideo

3 astronotu taşıyan Soyuz MS-11 Baykonur’dan fırlatıldı

Ekim ayında yaşanan kazadan sonra Kazakistan’da bulunan Baykonur Uzay Üssü’nden 3 astronotu taşıyan Soyuz MS-11 insanlı uzay aracı başarılı bir şekilde fırlatıldı.

Kazakistan’daki Baykonur’da Gagarin fırlatma rampasından fırlatılan uzay aracında Rus kozmonot Oleg Kononenko, Kanada Uzay Ajansı (CSA) astronotu David Saint-Jacques ve ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) astronotu Anne McClain bulunuyor. 58/59 nolu mürettebat Uluslararası Uzay İstasyonu’nda(ISS) altı buçuk ay kalacak ve  bilimsel araştırmalar yapacak.

Kanadalı astronot Sait*Jacques ve ABD’li astronot McClain’in ilk defa katıldığı bu yolculukta Rus astronot Oviçin’in dördüncü seferi olacak.

-Soyuz ISS’e başarılı bir şekilde kenetlendi

Otomatik rejimde yapılan uçuşta soyuz aracı yaklaşık altı saat süren yolculuktan sonra yerel saat ile 23:33’te ISS’e başarılı bir şekilde kenetlendi. Roscosmos yaptığı açıklamada ISS’de bulunan Avrupa Uzay Ajansından (ESA) Alexander Gerst, NASA’dan Serena Aunon-Chancellor ve Roscosmos’tan Sergey Prokopyev yeni ekibin istasyona alınması için hazırlıklar yaptığını duyurdu.

Üç ay önce, Rus kozmonot Aleksey Oviçinin ile NASA astronotu Nick Hague’nin bulunduğu Soyuz MS-10 kapsülünü taşıyan rokette fırlatıldıktan bir süre sonra arıza meydana gelmiş, ekip acil iniş yapmıştı. Kazanın nedeni olarak montaj sürecinde ayrılma sensörünün hasar görmesi gösterilmişti. Olay Rusya tarihinin ilk insanlı uçuş kazası olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Kazakistan.kz

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]