Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaGündem

Trump, Erdoğan ile ayaküstü görüşecek, Putin ile görüşmesini iptal etti

ABD Başkanı Trump, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginlik nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesini iptal etti, Erdoğan ile ise ayaküstü görüşecek.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Ukrayna ile Rusya arasında Pazar gününden bu yana yaşanan askeri gerilim nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Arjantin’deki G20 Zirvesi kapsamındaki görüşmesini iptal ettiğini açıkladı.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders, Başkan Donald Trump’ın, Türkiye Reisi Recep T. Erdoğan zirve sırasında gayrı resmi biçimde ayaküstü görüşeceğini söyledi.

Trump kişisel hesabından yaptığı paylaşımda, “Gemilerin ve denizcilerin Rusya’dan Ukrayna’ya dönmemiş olmalarına dayanarak, Başkan Vladimir Putin’le önceden planlanan Arjantin’deki görüşmemi iptal etmenin ilgili tüm taraflar açısından en iyisi olacağına karar verdim. Bu durum çözülür çözülmez yine anlamlı bir Zirve’yi sabırsızlıkla bekliyorum” diye yazdı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Putin’le görüşmesini iptal etmesinden dolayı Trump’ı övdü. Twitter’da Trump’ın iptalle ilgili paylaşımını alıntılayan Poroşenko, “İşte büyük liderler böyle yapar!” diye yazdı. Ukrayna yönetimi Batılı ülkelere ve NATO’ya Rusya’ya baskı yapması yönünde çağrılarda bulunuyordu.

KREMLİN: RESMEN İLETİLMEDİ
Moskova yönetimi, Trump’ın iptal kararıyla ilgili kendilerine resmi bir bilgi iletilmediğini açıkladı. Kremlin Sözücü Dimitri Peskov, resmi haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamada, “Arjantin’e doğru uçuyoruz. Şu ana dek sadece tweeti ve medyayı [medyaya yansıyan haberleri] gördük. Resmi bir bilgimiz yok” diye konuştu.

Peskov, ABD Başkanı ile olan görüşmenin iptal olması halinde Başkan Putin’in zirvedeki liderlerle faydalı görüşmeler yapmak için daha fazla zamanı olacağını belirtti.

RUS DİPLOMAT: GÖRÜŞMEMİZ GEREKİYOR
Trump’ın iptal kararının ardından Reuters’a konuşan bir Rus diplomat, iki liderin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması’nı (INF) görüşmek üzere bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen diplomat, “Yine de INF’yi görüşmemiz gerekiyor. Bu önemli. Helsinki’deki gibi kapsamlı bir görüşmeye ihtiyacımız var” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
Rusya donanmasına ait gemiler, geçen Pazar günü Kırım Yarımadası’nda Karadeniz ile Azak Denizi’ni birbirine bağlayan Kerç Boğazı civarında seyreden Ukrayna donanmasına ait üç gemiyi “karasularını ihlal ettiği” gerekçesiyle ateş açarak durdurmuş ve içindeki 24 mürettebatı rehin almıştı.

Moskova, Batılı ülkelerden gelen Ukraynalı denizcilerin serbest bırakılması çağrılarına olumlu yanıt vermemişti ve esir aldığı mürettebatı hapse atmıştı.

[ÖZEL KRONOLOJİ DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR] Ukrayna’da sıkıyönetim resmen başladı

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]