Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Ukrayna barosu temsilcileri Başkan Durakoğlu’nu ziyaret etti

Ukrayna’da yaklaşık 45 bin olan avukat var...

Ukrayna Odesa Bölge Barosu ve Ukrayna Ulusal Barosu’nu temsilen Odesa Bölge Barosu Avukat Hakları Komitesi Başkanı ve Ukrayna Ulusal Barosu Avukat Hakları Komitesi Sekreteri Yuriy Grigorenko ve beraberindeki heyet, 22 Kasım 2018 Perşembe günü saat 10.00’da İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’nu ziyaret etti.

Toplantıya İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu da katıldı.

Toplantıda, avukatlık mesleğinin sorunları, savunma hakkı ihlalleri, avukatlık yasasında öngörülen değişiklikler, yargı bağımsızlığı ve yargıya güven, avukatlık mesleğine saldırılarda baronun mücadelesi, avukatlığa kabul koşulları ve avukatlık sınavı gerekliliği, vb. konuları karşılaştırmalı olarak ele alındı.

Ukrayna ve Türkiye’deki uygulamaların ve avukatlık mesleğine yönelik tehditlerin çok benzer olduğunu belirten Durakoğlu, siyasi iktidar eliyle savunma hakkının ihlal edildiğini, söz konusu ihlallerin darbe girişimi sonrasında daha da vahim bir hal aldığını, avukatların müvekkilleri ile özdeşleştirildiklerini, avukat bürolarında ve ofislerinde yapılan aramalarda usule aykırılıklar bulunduğunu, avukatların yürüttükleri “avukatlık faaliyeti” nedeniyle hak ihlaline uğradıklarını ifade etti. Ukrayna’da toplam 45 bin olan avukat sayısının, neredeyse İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat sayısını ifade ettiğini kaydeden Başkan Durakoğlu, nicel çokluğun ihtiyacın çok ötesinde olduğuna vurgu yaptı.

Durakoğlu ve Grigorenko, Ukrayna ve Türkiye’de savunma hakkı ihlallerinin ele alınacağı ortak bir toplantının Kiev’de gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kaldı.

Toplantı sonunda, Başkan Durakoğlu Grigorenko’ya bir anı tabağı takdim etti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]