Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

THY 9 ayda 8.5 milyar lira gelir sağladı

Türk Hava Yolları (THY) yılın ilk 9 ayında satış gelirlerini yüzde 35 artışla 8.5 milyar liraya ulaştırdı. Aynı sürede faaliyet karı 244 milyon lira olan şirket, kur zararı nedeniyle 77 milyon lira net kar, 467 milyon lira da net zarar açıkladı. Şirketin sadece üçüncü çeyrek faaliyet karı ise 510 milyon lira oldu.

THY, 2011 yılının üçüncü çeyreğine ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderdikten sonra kamuoyu ile paylaştı. Borsa bildirisinde, “Yatırımlardaki ve hava trafiğindeki artışa paralel olarak satış gelirleri üçüncü çeyrekte geçen yıla göre yüzde 41 artışla 3,6 milyar TL olarak gerçekleşti. Yılın ilk dokuz ayına ait satış gelirleri toplamı yüzde 35 artarak 8,5 milyar lira oldu. Üçüncü çeyrekteki yüzde 25 artışla birlikte ilk dokuz ayda Arz Edilen Koltuk Kilometre’deki toplam artış yüzde 24 oldu. Üçüncü çeyrekteki yüzde 12 artışla birlikte dokuz aylık dönemde taşınan yolcu sayısı 24,3 milyon olarak gerçekleşti. İleriye dönük büyüme stratejisi çerçevesinde 2010 yılının son çeyreğinden itibaren Ortaklık filosuna katılan geniş gövde uçaklarla birlikte, ağırlıklı olarak uzun hatlarda kapasite artışına gidilmiş, 2011 yılının ilk yarısında bu durumdan kaynaklanan düşük doluluk oranları, utilizasyon kaybı ve birim gelirlerdeki gerileme karlılık üzerinde olumsuz etki meydana getirmiştir.” denildi.

Buna ilave, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde yaşanan olaylar, Japonya depremi ve yüksek akaryakıt fiyatlarının da mali tabloyu olumsuz yönde etkilediği vurgulandı.

Ancak üçüncü çeyrekte uzun hatlar başta olmak üzere tüm hatlarda sağlanan doluluk oranları ve utilizasyon artışları ile birlikte yılın ilk yarısındaki negatif sonuçların tersine çevrildiği, ilk dokuz aylık dönemde 244 milyon TL faaliyet karına ulaşıldığı ifade edildi. Eldeki sonuçların Türk Hava Yolları tarafından yapılan yeni yatırımların meyvelerinin önümüzdeki yıllarda alınacağına işaret ettiği kaydedildi.

Toplam 176 uçağa sahip olan THY, yurt içi ve yurt dışındaki 187 noktaya haftada 5 bin 107 uçuş gerçekleştiriyor.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]