Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
TürkiyeVideo

Pekin: ABD, Ukrayna’da DAEŞ benzeri radikal unsurlar yetiştiriyor

Eski Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı korgeneral İsmail Hakkı Pekin, ittifak yaptıkları Erdoğan medyasında ABD'nin Ukrayna'daki kamplarda DAEŞ (IŞID) benzeri radikal teröristleri yetiştirdiğini söyledi.

Türkiye Reisi Recep T. Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen TvNet ekranlarında moderatörlüğünü Nedret Ersanel yaptığı, “Akıl Odası” programına bağlanan 2011 yılında Ergenekon soruşturmasında adı geçen Rusya yanlısı emekli korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Ukrayna’da ABD’nin terör kamplarının olduğunu iddia etti.

15 Kasım 2018 tarihli yayında korgeneral Pekin şunları söyledi: “ABD, mesela şu anda Ukrayna’da, büyük ölçüde şeyler yetiştiriyorlar. DAEŞ’e benzer radikalcilerden adamlar yetiştirip bunları önümüzdeki dönemde Dağıstan’da ve Kafkaslarda terör maksadıyla kullanmayı düşünüyorlar.”

ABD’nin Çin’de Doğu Türkistan’da da aynı şeyleri yaptığını öne süren Pekin, ABD’nin evvelden beri kafasında olan yapmaya çalıştığı planlar olduğunu belirtti.

Yavuz Ömer Yılmaz – Ankara

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]