Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Rusya ve Ukrayna arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ekonomiye yarıyor”

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Ukrayna ile Rusya arasındaki siyasi ilişkilerinin normalleşmesi sonucu, iki ülkenin ekonomik ilişkilerin ivme kazandığını ifade etti . Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapılan 7. Ukrayna – Rusya Ekonomik İşbirliği toplantısına katılan Putin, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile baş başa görüştü.

Putin ; “Sizin Rusya’ya karşı yürüttüğünüz politika olumlu ekonomik sonuçlar veriyor. İki ülke arasındaki ticari hacminin ciddi bir şekilde arttığını gördük, şimdilerde neredeyse kriz öncesi seviyelere geldik. Genelde iki ülke arasındaki resmi temaslar öncesinde, ciddi hazırlıklar yapılıyor. Yeni Ukrayna hükümetinin bize karşı tutumu işlerimizi çok kolaylaştırdı” dedi.

Viktor Yanukoviç ise Putin başkanlığındaki Rus heyetine hitaben; “Biz verimli çalışıyoruz umarım bu ziyaretin sonuçları da verimli olacaktır. Devletlerarası ilişkilerin gelişmesine umarız Rusya hükümetinin bu ziyareti yeni bir ivme katacaktır” şeklinde konuştu.

İki ülke hükümetleri arasında yapılacak görüşmelerde; ulaşım, sanayi, havacılık ve uzay, ziraat, bilim ve teknik alanlarında işbirliği konuları görüşülecek.

Putin’in Ukrayna temasları sırasında iki ülke arasında 10’a yakın anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]